ΕΥΡΩΚΟ: Απαιτούνται ριζοσπαστικά μέτρα για τη καταπολέμηση της εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών

Ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Αντρέας Τελεβάντος με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» με σκοπό την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων για τις τραγικές επιπτώσεις της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Δυστυχώς και στην Κύπρο η χρήση ναρκωτικών από νέους λαμβάνει πλέον όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις. Εξίσου ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και η αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας που προκύπτουν από τη χρήση ναρκωτικών.

Στον τόπο μας η οικονομική κρίση αλλά και η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία κυρίως ανάμεσα στους νέους αποτελούν παράγοντες που υποβοηθούν την αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφική λαίλαπα των ναρκωτικών που απειλεί το μέλλον της κυπριακής νεολαίας, απαιτούνται ριζοσπαστικές και αποτελεσματικές ενέργειες. Πρώτιστα όμως απαιτείται να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας και της κοινωνικής ανασφάλειας που οδηγεί τους νέους μας στην απόγνωση και τα υποκατάστατα.

Οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές στους νέους συμπατριώτες μας ότι οι ναρκωτικές ουσίες δεν αποτελούν την λύση ή διέξοδο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αντίθετα αποτελούν την απαρχή μίας καταστροφικής πορείας για τους ίδιους τους χρήστες αλλά και για τις οικογένειες τους.

Η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Κόμματος καλεί την πολιτεία να βγει από τη σημερινή αδράνεια, να σταματήσει να επιδεικνύει στάση ανοχής και να προχωρήσει με ριζοσπαστικά μέτρα για να στηρίξει τους νέους και να καταπολεμήσει την εμπορία και τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ