ΕΥΡΩΚΟ: Αντιμετώπιση της ανεργίας σημαίνει διατήρηση της κοινωνικής συνοχής

Την έντονη ανησυχία του για την αύξηση της ανεργίας, ειδικότερα ανάμεσα στους νέους, εξέφρασε με δηλώσεις του το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ, Αντρέας Τελεβάντος.

«Η ανεργία έχει καταστεί πλέον εφιάλτης για χιλιάδες συμπατριώτες μας και ειδικότερα για τους νέους ανθρώπους. Η πάταξη της απαιτεί αποφασιστικότητα. Πέραν των όσων εφαρμόζονται, το ΕΥΡΩΚΟ καλεί την Κυβέρνηση να εξετάσει την εισήγηση που έχει κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο από ακαδημαϊκούς όπως ο καθηγητής Θεόδωρος Παναγιώτου για μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας. Δηλαδή οι άνεργοι που σήμερα λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα και δεν εργάζονται, με αυτή την εισήγηση θα λαμβάνουν επίδομα εργασίας και θα απασχολούνται ταυτόχρονα σε θέσεις εργασίας», είπε ο Αντρέας Τελεβάντος και πρόσθεσε:

«Με αυτόν τον τρόπο, που αποτελεί ουσιαστικά μέθοδο επιδότησης εργασίας, θα αντιμετωπιστεί μερικώς η ανεργία και οι άνεργοι θα αποτελούν ενεργούς παραγωγικούς πολίτες και θα αποκτούν εμπειρίες και εργασιακή πείρα. Το μικρό μέγεθος της Κύπρου και της οικονομίας της, ευνοούν την εφαρμογή αυτής της μεθόδου», τόνισε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ και συνέχισε:

«Παρά την κρίση, υπάρχουν προοπτικές για έναρξη αναπτυξιακών έργων με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, σε τομείς που προσφέρονται για την απορρόφηση ειδικευμένων και ανειδίκευτων εργαζομένων. Πρέπει επίσης να συνεχιστεί η καταπολέμηση της παράνομης απασχόλησης υπηκόων τρίτων χωρών και της αδήλωτης εργασίας κοινοτικών εργαζομένων», είπε ο κ. Τελεβάντος και κατέληξε:

«Επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η ανεργία, καθώς θα εξοικονομηθούν κρατικοί πόροι ή θα διοχετευθούν παραγωγικά και κυρίως θα αποτραπεί η ρήξη της κοινωνικής συνοχής, κάτι που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και της ηρεμίας στον τόπο μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ