ΔΗΣΥ: “Επιζήμιες οι εκ των υστέρων μεγαλόστομες διακηρύξεις του ΑΚΕΛ”

Πρόδρομος Γ.Προδρόμου – Βουλευτής Λευκωσίας 

Ως γνωστόν, στο συνεργατικό πιστωτικό σύστημα γίνεται ανακεφαλαιοποίηση με δανεισμό από το κράτος (και όχι με δικούς του πόρους). Αυτή η διαδικασία κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική σε σχέση με το τι έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις.

Από την ώρα που, με τη σύμφωνη γνώμη όλων, αυτή η απόφαση εντάχθηκε στο Μνημόνιο, ήταν γνωστό ότι θα ίσχυαν οι κανονισμοί της Ε.Ε. σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις.

Σήμερα η Κυβέρνηση και οι άλλες αρχές της χώρας εφαρμόζουν αυτή τη συμφωνία που θα εξασφαλίσει σχετικά ανώδυνα την επόμενη μέρα του Συνεργατισμού.
Θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι ότι χρειάζεται ηρεμία, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα στην εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων, για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Η σημερινή παρέμβαση του ΑΚΕΛ φαίνεται όμως να βρίσκεται σε αντίφαση ακόμα και με τη χθεσινή έκκληση του γενικού γραμματέα του για να αποφεύγεται πολιτική ένταση σε ζητήματα χρηματο-οικονομικής διαχείρισης. Ο πολιτικός θόρυβος που γίνεται -μάλιστα άνευ αντικειμένου- και οι εκ των υστέρων διακηρύξεις, δεν είναι καθόλου υποβοηθητικές. Ενδέχεται μάλιστα να δημιουργήσουν και ζημιά στο συμφέρον της χώρας.