ΕΥΡΩΚΟ: Αναθέωρηση της ε/κ πλευράς έναντι των συνομιλιών

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μάριος Καράντωνας, με δηλώσεις του τόνισε ότι η πορεία των επικείμενων συνομιλιών για το κυπριακό, θα πρέπει να εξαρτηθεί από την στάση της Τουρκίας έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

«Θα προτείνουμε, να ληφθεί απόφαση από το Εθνικό Συμβούλιο και να γίνει ξεκάθαρο στα Ηνωμένα Έθνη και στο διεθνή παράγοντα, ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές πλέον οι τουρκικές απειλές, οι παραβιάσεις και η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Εάν η Τουρκία δεν σταματήσει να απειλεί και να τρομοκρατεί, τότε θα πρέπει η Ελληνοκυπριακή πλευρά να αναθεωρήσει τη στάση της έναντι των συνομιλιών για το κυπριακό», είπε ο κ. Καράντωνας και συνέχισε:

«Προτείνουμε, επίσης τη χάραξη στρατηγικής αντιμετώπισης της διαφαινόμενης τουρκικής επιδίωξης, να δίνει τις δικές της, απαράδεκτες, ερμηνείες στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος. Ήδη, οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος μίλησε για δύο ιδρυτικά κράτη, μας προδιαθέτουν για το τι πρόκειται να επιδιωχθεί από τουρκικής πλευράς. Πρέπει να τονιστεί από την πλευρά μας, ότι αν θα είναι αυτή η τουρκική στάση, τότε θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο», πρόσθεσε ο Μάριος Καράντωνας και δήλωσε:

«Η επιμονή στις ερμηνείες που δίνει η πλευρά μας στις επίμαχες πτυχές του κοινού ανακοινωθέντος, πρέπει να αποτελούν δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας έναντι του λαού και αυτές οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Ο Μάριος Καράντωνας,  σχολίασε επίσης τις εξελίξεις στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, λέγοντας:

«Στην υπόθεση του σκανδάλου της Δρομολαξιάς η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της, για ανεύρεση και τιμωρία των ενόχων. Όσοι για δικούς τους λόγους προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ως προς τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης της CYTA, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εμποδίζουν τη Γενική Εισαγγελία να τιμωρήσει τους ενόχους, να βάλει τέρμα στην ατιμωρησία και να εδραιώσει το αίσθημα της απόδοσης δικαιοσύνης στην ταλαιπωρημένη καχύποπτη κοινωνίας μας που σιγοβράζει από αγανάκτηση και θυμό», κατέληξε ο κ. Καράντωνας.

Σχολίασε επίσης τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΔΗΚΟ, δηλώνοντας:

«Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας προς τους νεοεκλεγέντες αξιωματούχους της ανώτατης ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι στιγμές είναι τέτοιες, που δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά μόνο τη σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα προς μία νέα εποχή και να σταματήσουμε τον κατήφορο και να μηδενίσουμε τους κινδύνους που απειλούν τον λαό μας. Πεποίθηση μας είναι να συνεχιστεί η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκού Κόμματος και Δημοκρατικού Κόμματος προκειμένου να ανατάξουμε τα πράγματα στην πατρίδα μας και να δώσουμε στον λαό μας αυτό που του αξίζει», κατέληξε ο κ. Καράντωνας.