ΕΥΡΩΚΟ:”Τιμούμε τη Παγκόσμια ημέρα προσφύγων”

Τιμώντας τη σημερινή παγκόσμια μέρα προσφύγων ανανεώνουμε τη δέσμευση μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την καθολική απελευθέρωση, την άρση της κατοχής και την αποκατάστασης των ελευθεριών και δικαιωμάτων των προσφύγων της Κύπρου, που για 39 χρόνια παραβιάζονται από την παράνομη εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία.

Οι πρόσφυγες και ολόκληρος ο λαός της Κύπρου, παραμένουν αταλάντευτα προσηλωμένοι στους στόχους της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαίωσης ώστε η αδικία να εκλείψει, η υποκρισία να σταματήσει και η Τουρκία να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, της ΕΕ και των Διεθνών Δικαστηρίων για την Κύπρο, που μέχρι σήμερα έχουν μείνει όλα ανεφάρμοστα χωρίς ποτέ να επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα για την άρνηση της να τα εφαρμόσει.

Σήμερα μπορούμε να βγάλουμε την ημικατεχόμενη Κύπρο από τη γεωπολιτική της ομηρία και να ευθυγραμμίσουμε τα συμφέροντα μας με τα συμφέροντα που έχουν ισχυρές χώρες στη γειτονία μας. Σήμερα μπορούμε να πείσουμε όσους ισχυρούς έχουν συμφέροντα στην περιοχή μας ότι η ασφαλής εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και η διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο διέρχονται μέσα από μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό.

Μόνο έτσι μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κόστος στην Τουρκία και να την πιέσουμε να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία, να συνεργαστεί στο κυπριακό και να αποκαταστήσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσφύγων συμπατριωτών μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ