ΕΥΡΩΚΟ:Κανένας δεν μπορεί να ακυρώσει τα ευρήματα της έρευνας της Επιτροπής Πική

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας σχολιάζοντας τον απόηχο της αντιπαράθεσης για την Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, ανέφερε:

«Εμείς δεν θα χαθούμε μέσα στους δικολαβισμούς και τις αντιπαραθέσεις για την Ερευνητική Επιτροπή. Θα παραμείνουμε σταθεροί στην απαίτηση μας για λογοδοσία, απόδοση ευθυνών και παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν ευθύνες για την καταστροφή που σήμερα βιώνουμε.

Εμείς δεν διαγράφουμε ευθύνες. Και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες ποινικές, αστικές και πολιτικές. Δεν θα ανεχθούμε καμιά συγκάλυψη των εγκλημάτων που έγιναν και μας οδήγησαν στη σημερινή οικονομική τραγωδία. Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στην κάθαρση και την τιμωρία. Η ατιμωρησία πρέπει να τερματισθεί οριστικά.

Η αντιπαράθεση για την Ερευνητική Επιτροπή υποκρύπτει σκοπιμότητες. Κανένας δεν μπορεί να ακυρώσει τα ευρήματα της έρευνας της Επιτροπής Πική. Εμείς θα αναμένουμε το πόρισμα της Επιτροπής και θα εργαστούμε ώστε το περιεχόμενο του να αποτελέσει υπόβαθρο για τη Γενική Εισαγγελία για αποδοθούν οι πολιτικές, αστικές, ποινικές ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν. Θα στηρίξουμε έμπρακτα και αποφασιστικά την προσπάθεια για κάθαρση και τιμωρία», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.