ΔΗΚΟ: Να διαφυλαχθεί η διαδικασία για την κάθαρση

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Άγγελος Βότσης προέβη σήμερα στις πιο κάτω δηλώσεις:

Να διαφυλαχθεί η διαδικασία για την κάθαρση

Η σύγχυση και το κομφούζιο που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τη νομιμότητα της ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία πρέπει να ξεκαθαριστεί το ταχύτερο.

Η πλήρης διερεύνηση όλων των πτυχών της οικονομικής τραγωδίας που έπληξε τον τόπο, ο εντοπισμός και η απόδοση ευθυνών σε όσους με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ευθύνονται για αυτή την τραγωδία και η παραδειγματική τιμωρία τους αποτελεί παλλαϊκό αίτημα και επιτακτική ανάγκη.

Κατά συνέπεια πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως η νομιμότητα όλων των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν για την επίτευξη των εθνικού στόχου της κάθαρσης.
Το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον υπαγορεύουν και επιτάσσουν κάθαρση.

Ο λαός αξιώνει και αναμένει κάθαρση

Η Κύπρος πρέπει να λυτρωθεί. Και για να λυτρωθεί πρέπει να επέλθει κάθαρση.

Κάθαρση και τιμωρία

Κατά συνέπεια, όλοι οι συντελεστές της πολιτείας, πρωτίστως Εκτελεστική Εξουσία, Γενική Εισαγγελία και Δικαστική Εξουσία, φέρουν ευθύνη να εκπληρώσουν το παλλαϊκό αίτημα και την παλλαϊκή εντολή για κάθαρση.

Όσοι είτε δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν, είτε για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, ολιγωρούν, αδρανούν ή αποδεικνύονται ανεπαρκείς, ας παραμερίσουν.

Διεργασίες στην Τράπεζα Κύπρου

To ΔΗ.ΚΟ. εκφράζει την έντονη ανησυχία του για κάποιες παρασκηνιακές διεργασίες που γίνονται στην Τράπεζα Κύπρου.

Μας ενδιαφέρει να συσταθεί νέο Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου το συντομότερο δυνατό με διαφάνεια και με βάση το συμφέρον της Τράπεζας, του τραπεζικού συστήματος και της κυπριακής οικονομίας.

Μας ενδιαφέρει κυρίως να αφεθεί ανεμπόδιστη επιτέλους η Τράπεζα Κύπρου να προχωρήσει μπροστά. Ο στόχος για την σταθεροποίηση της κατάστασης στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και τη σταδιακή ανάκτηση της αξιοπιστίας του πρέπει να επιτευχθεί.

Καλούμε όλους να συμβάλουν με συναινετικό και συλλογικό τρόπο, ώστε το ταχύτερο δυνατό να τεθεί τέρμα σε πονηρές μεθοδεύσεις, που μόνο κακό κάνουν στην τράπεζα και συντηρεί γενικά την αστάθεια και την αμφιβολία γύρω από το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.