Ευκαιρίες χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020»

Στον τομέα Τεχνολογιών  Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ημερίδα για την προετοιμασία κυπριακών φορέων για την υποβολή ερευνητικών προτάσεων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020», διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Η Ημερίδα, με τίτλο “Preparing Competitive Proposals for Information and Communication Technologies (ICT) and Future and Emerging Technologies (FET) in Horizon 2020”, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9:15 π.μ. στο ξενοδοχείο Cleopatra, στη Λευκωσία.

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή στήριξη των κυπριακών φορέων, η Ημερίδα θα αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα γίνει παρουσίαση των ανοικτών Προσκλήσεων για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Εργασίας ΙCT και FET από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Morten Moller, Head of Unit, Programme Coordination (DG CNECT), με ειδική αναφορά σε συμβουλές για την ετοιμασία ανταγωνιστικών προτάσεων. Στη συνέχεια, θα γίνει παρουσίαση από εκπροσώπους εταιρειών οι οποίες έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση κατά τον πρώτο κύκλο Προσκλήσεων του «Προγράμματος Ορίζοντας 2020» στη θεματική περιοχή ICT. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις με διαδραστικό χαρακτήρα σε σχέση με την ετοιμασία προτάσεων και τη διαδικασία αξιολόγησης.

Κατά το δεύτερο μέρος θα διευθετηθούν προκαθορισμένες κατ’ ιδίαν Συναντήσεις Ανατροφοδότησης (Feedback Sessions), διάρκειας 15 λεπτών, στο πλαίσιο των οποίων ερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εν συντομία τις ιδέες τους ή τις μέχρι τώρα εργασίες τους σχετικά με Προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο των Προσκλήσεων ICT και FET.

Το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» είναι το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020, με προϋπολογισμό περίπου 80 δισ. ευρώ. Το Πρόγραμμα υποστηρίζει τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» που αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.research.org.cy