Εσωκομματικές έριδες στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Έντονες εσωκομματικές διαμάχες έχουν ξεσπάσει στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της ΚΟ με την Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος ακούστηκαν σκληρές κατηγορίες κατά του προέδρου Πάνου Καμμένου από κορυφαία στελέχη του κινήματος.

Σύμφωνα με το Βήμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ασκήθηκε έντονη κριτική στον Πάνο Καμένο από τους κ.κ. Ζώη και Μαρκόπουλο για τη στρατηγική που ακολουθεί. Ο κ. Καμμένος απουσίαζε από τη συνεδρίαση και ειδοποιήθηκε για τα λεχθέντα κατά τη διάρκειά της. Όταν έφτασε σε αυτή υποστήριξε ότι αυτού του είδους η κριτική δεν βοηθά την συγκεκριμένη περίοδο και σημείωσε ότι στο συνέδριο του Απριλίου μπορούν να συζητηθούν όλες οι διαφωνίες.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι το συνέδριο του κόμματος, δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού, που”Μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο”.

Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.

Μετά την ομιλία του ο κ. Καμμένος αποχώρησε αμέσως, κάτι που προκάλεσε μεγαλύτερη αναστάτωση μεταξύ των στελεχών στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής.

Κορυφαίο στέλεχος του κόμματος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τινάχτηκε στον αέρα η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής καθώς “ο κ. Πάνος Καμμένος προκειμένου να μην γίνει συζήτηση για θέματα εξόχως σοβαρά, τόσο για τη γραμμή όσο και για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και για ζητήματα ηθικής τάξης, έφυγε αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνους τους βουλευτές και τη Διοικούσα Επιτροπή”.

Στην πορεία το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προαναγγέλλει νέα συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος την Πέμπτη στις 13.00.

Η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει ως εξής. 

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.

Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.

Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.

Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00.