ΕΣΚ: Εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα το κλείσιμο της ΕΡΤ

Κενό στο αγαθό της πληροφόρησης το οποίο προκαλεί μεγάλη τρύπα στον ιστό της Δημοκρατίας αποτελεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει την λειτουργία της ΕΡΤ τονίζει σε επιστολές της προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η Ένωση Συντακτών Κύπρου.

Στην επιστολή που στάλθηκε στους Σαμαρά και Μεϊμαράκη αναφέρεται ότι «οι δημοσιογράφοι μέλη της Ένωσης Συντακτών και οι δημοσιογράφοι της Κύπρου γενικότερα  συγκεντρωθήκαμε σήμερα έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία για να διαμαρτυρηθούμε και να καταδικάσουμε έντονα την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ».

Η ΕΣΚ ζητεί «την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που βάζει λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και οδηγεί σε μια πρωτοφανή περιπέτεια την κοινωνία και τους 2656 εργαζόμενους που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο».

Η ΕΣΚ απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Βουλής της χώρας, εκφράζει την εκτίμηση πως «τα προβλήματα της ΕΡΤ μπορούν να λυθούν με κινήσεις εξυγίανσης, εξορθολογισμού και εν τέλει νοικοκυρέματος, αλλά όχι με ισοπεδωτικές απολύσεις που παραπέμπουν σε υποταγή στις  νεοαποικιακές πολιτικές των Βρυξελλών».

«Εμείς, οι δημοσιογράφοι της Κύπρου διαδηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους συναδέλφους μας της ΕΡΤ, αλλά και προς τους εργαζόμενους σ’ αυτήν γενικότερα», αναφέρεται στην επιστολή.

Εκφράζεται επίσης η διαβεβαίωση προς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ «ότι είμαστε και θα παραμείνουμε  στο πλευρό τους, βροντοφωνάζοντας μαζί τους ότι ενέργειες σαν κι αυτή που βιώνουμε οδηγούν σε απαξίωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης  και εξυπηρετούν ηθελημένα ή όχι ξένα συμφέροντα σε βάρος του Ελληνικού λαού».