Ερωτοκρίτου: Το ΔΗΚΟ θα υπερψηφίσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ θα υπερψηφίσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό ασκώντας αυστηρό έλεγχο.

Η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι για να έχουμε οικονομία πρέπει να έχουμε πατρίδα, σημειώνοντας ότι η Κύπρος βρίσκεται σε μία επικίνδυνη διελκυστίνδα, στην οποία μπήκαμε ωσάν να βρισκόμαστε στον αυτόματο πιλότο, χωρίς ανίχνευση και ανάλυση, με ρομαντικές προσεγγίσεις και ευχολόγια περί ελπίδας και αγάπης.

Σχολιάζοντας τις θέσεις για τεράστιες προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη από την επίτευξη λύσης, είπε πως θα πρέπει ο λαός να γνωρίζει την αλήθεια και έθεσε σειρά ερωτημάτων και θέσεων επί του θέματος.

“Ποιος ντόπιος ή ξένος επενδυτής θα τοποθετήσει τα κεφάλαια του στην κυπριακή οικονομία όταν γνωρίζει ότι στο τέλος του χρόνου οι προϋπολογισμοί του κράτους δεν θα εγκρίνονται με απλή πλειοψηφία αλλά δύναται να απορριφθούν με μία και μόνο ψήφο έστω και εάν αυτή ανήκει στη μειοψηφία, με αποτέλεσμα να παραλύσει το κράτος;” Διερωτήθηκε

Διατύπωσε επίσης το ερώτημα ποιος ξένος ή ντόπιος επενδυτής θα τοποθετήσει τα κεφάλαια του στην Κύπρο όταν γνωρίζει ότι το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει την επένδυση του μπορεί να μην εγκριθεί από μία και μόνο ψήφο της μειοψηφίας, όταν ξέρει ότι η τύχη της επένδυσης του μπορεί να καθοριστεί με τη διαδικασία της κλήρωσης σε επίπεδο της Γερουσίας; Διερωτήθηκε περαιτέρω ποιος ντόπιος ή ξένος επενδυτής θα τοποθετήσει τα κεφάλαια του στην Κύπρο όταν γνωρίζει ότι ανά πάσα η στιγμή το νομοθετικό Σώμα της Κύπρου μπορεί να βρεθεί ανήμπορο να υιοθετήσει εναρμονιστικά με το ευρωπαϊκό πλαίσιο νομοθετήματα;

Η κ. Ερωτοκρίτου απηύθυνε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλογιστεί έστω και τώρα το βάρος της ευθύνης που ανέλαβε, αγνοώντας και απαξιώνοντας τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και προσθέτοντας ότι η ευθύνη θα είναι δική του ολόκληρη αλλά το λογαριασμό θα τον πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας.