Ερωτοκρίτου σε Τορναρίτη: Έπρεπε να ντρέπεστε …

Χαμός στην εκπομπή “Πρωτοσέλιδο” του Sigma. Φιλοξενούμενοι στο στούντιο με παρουσιαστή τον Ανδρέα Δημητρόπουλο, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης, η αναπληρώτρια Προέδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, και ο Κοινοβουλευτικος Εκπροσώπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης.

Κύριο θέμα συζήτησης το Κυπριακό, οι όροι αναφοράς και η κάθοδος της ειδκής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ,  Τζέιν Χολ Λούτ.

Τα “αίματα άναψαν” κατά την τοποθέτησή της κας Ερωτοκρίτου η οποία έκανε λόγο για πολιτική και φιλοσοφία που κατέρρευσε, αναφερόμενη στην διαχείριση του Κυπριακού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Τορναρίτη, ο οποίος ανέφερε ότι «παραδέχονται όλοι ότι ολόκληρη διεθνής κοινότητα ήρθε και ζητά από την Τουρκία να αποχωρήσει ο στρατός της, να διαγραφούν τα παρεμβατικά δικαιώματα, να διαγραφούν οι εγγυήσεις, άρα η στρατηγική πέτυχε. Δηλαδή, το ΔΗΚΟ τι θέλει; να αφήσει τους Τούρκους στην Κύπρο;».

Σε ιδιαίτερα έντονους τόνους ήταν και η απάντηση της κας Ερωτοκρίτου, η οποία ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ να αποσύρει την τοποθέτηση αυτή και έκανε λόγο για ύβρη.

«Αυτό είναι ύβρις, κύριε Τορναρίτη, και πρέπει να το αποσύρετε και λυπούμαι για αυτή σας την τοποθέτηση. Κατεβάζετε το επίπεδο της συζήτησης και δεν θα συζητήσω άλλο μαζί σας. Δεν σας τιμά ούτε εσάς ούτε την παράταξή σας. Πρέπει να ντρέπεστε», είπε χαρακτηριστικά.