Ερωτοκρίτου: Παρέδωσα όλους τους φακέλους πριν την αναχώρηση μου

Ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου κληθείς να σχολιάσει την  ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για την απώλεια του αστυνομικού φακέλου που είχε διαβιβαστεί στον ίδιο, δια χειρός, στις 20/03/2015 για να δοθούν οδηγίες ως προς τον περαιτέρω χειρισμό διερευνώμενης υπόθεσης καταγγελίας εναντίον πολιτικού προσώπου για το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων μέσω του διαδικτύου, είπε ότι πριν την  αποχώρηση του από τη Νομική Υπηρεσία παρέδωσε όλους τους φακέλους που ήσαν χρεωμένοι σε εκείνον ή στο γραφείο του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πολιτικό πρόσωπο είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε συγκεκριμένα ότι “ο συγκεκριμένος φάκελος, όπως γίνεται σε κάθε παρόμοια περίπτωση, θυμάμαι και είμαι βέβαιος, πως δόθηκε άμεσα, μόλις έφθασε κοντά μου, για περαιτέρω ανάθεση, με οδηγίες μου, σε αρμόδιο λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας, για σκοπούς μελέτης του, σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία”.

Περαιτέρω, πρόσθεσε, “εξ όσων θυμάμαι και είμαι βέβαιος, ουδέποτε αποφάσισα με οποιονδήποτε τρόπο ή έδωσα οδηγίες, γραπτώς ή προφορικώς, σε οποιοδήποτε στάδιο, για τον περαιτέρω ή τον τελικό χειρισμό της υπόθεσης.

“Στις 7/10/15”, συνέχισε, “πριν αποχωρήσω από τη Νομική Υπηρεσία, υπογράφηκε -και κατέχω το υπογραμμένο πρωτότυπο- αποδεικτικό, παραλαβής από τη Νομική Υπηρεσία και παράδοσης από εμένα όλων των φακέλων που ήσαν χρεωμένοι σε μένα ή στο γραφείο του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα”.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφού είχε διερευνηθεί η καταγγελία, ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στη Νομική Υπηρεσία για λήψη οδηγιών ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τον φάκελο της υπόθεσης είχε παραδώσει, δια χειρός, στον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου αξιωματικός του ΤΑΕ.

Εκ τότε, ανέφεραν, το ΤΑΕ είχε ζητήσει αρκετές φορές τον φάκελο, εντούτοις παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, ο φάκελος δεν επεστράφη ποτέ στην Αστυνομία με οδηγίες είτε για άσκηση ποινικής δίωξης ή για κλείσιμο της υπόθεσης, σε περίπτωση που δεν εντοπιζόταν κάποιο ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η καταγγελία έγινε το 2012 από γυναίκα από τη Λάρνακα η οποία κατήγγειλε ότι κάποιος είχε δημιουργήσει δύο ψεύτικα προφίλ με το όνομα της στο facebook και ανέβαζε φωτογραφίες και προσωπικά της στοιχεία χωρίς η ίδια να γνωρίζει οτιδήποτε.

Την καταγγελία εξέτασε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο διαπίστωσε ότι το ip address των δύο λογαριασμών στο facebook ανήκε στον κ. Προδρόμου

Η Νομική Υπηρεσία αναφέρει συγκεκριμένα σε σχέση με το θέμα ότι “ότι από τα τηρούμενα μητρώα καταχωρήσεων, ο αστυνομικός φάκελος της διερευνώμενης υπόθεσης καταγγελίας εναντίον πολιτικού προσώπου για το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων μέσω του διαδικτύου, διαβιβάστηκε μέσω του Ποινικού Αρχείου δια χειρός στον τέως Βοηθό Γενικού Εισαγγελέως της Δημοκρατίας στις 20/03/2015 για να δοθούν οδηγίες ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης”.

“ Έκτοτε όμως η Αστυνομία δεν έλαβε οποιεσδήποτε οδηγίες και έρευνα η οποία διενεργήθηκε στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας τόσο πριν από μερικούς μήνες, όσο και πρόσφατα, δεν οδήγησε στην ανεύρεση του φακέλου”, προσθέτει.

“Μετά τη διαπίστωση αυτή, δόθηκαν οδηγίες προς την Αστυνομία όπως προχωρήσει κατά το δυνατόν, με τη δημιουργία υποκατάστατου φακέλου με βάση τα όποια διαθέσιμα στοιχεία και μαρτυρίες, οι δε συνθήκες απώλειας του φακέλου θα διερευνηθούν περαιτέρω”, καταλήγει η Νομική Υπηρεσία.