Βουλή: Πως “διαμοιράστηκαν” οι Προεδρίες στις Κοινοβουλευτικές επιτροπές

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θα έχουν εκ περιτροπής την Προεδρία των Επ. Οικονομικών και Εμπορίου ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Η σύσκεψη Αρχηγών και Εκπροσώπων των Κομμάτων έχει λήξει με εκ περιτροπής τις προεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εμπορίου σε ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ (από δυόμισι χρόνια, εναλλάξ ).

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η  Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων η οποία  διεκδικείται από τη Συμμαχία Πολιτών και το ΔΗΣΥ  δεν  έχει ακόμα καταλήξει εάν θα την παραχωρήσει έναντι τις Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.

Νέα  Σύσκεψη Αρχηγών και Εκπροσώπων των Κομμάτων θα γίνει αύριο στις 9.00 το πρωί. Πέμπτης

Η  προεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταλήγει στο ΔΗΣΥ, ενώ η ΕΔΕΚ παίρνει την προεδρία της Επιτροπής Άμυνας, παρά το γεγονός ότι επιθυμούσε την Επιτροπή Υγείας, η οποία μένει στον ΔΗΣΥ με αντιπρόεδρο από το ΕΛΑΜ.

Το ΑΚΕΛ διατηρεί όλες τις προεδρίες που κατείχε στην προηγούμενη Βουλή.

Η Επιτροπή Ελέγχου πηγαίνει στο ΔΗΚΟ και σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Λιλλήκας επιμένει για την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών και αν δεν την πάρει δεν θα διεκδικήσει άλλη προεδρία.

Το απόγευμα συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ, όπου ανάμεσα σε άλλα αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για τις Επιτροπές Θεσμών και Εξωτερικών τις οποίες διεκδικεί ο κ. Λιλλήκας.

Η  Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής θα ειναι 9μελής όπως προνοεί το Σύνταγμα, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού πρότεινε ως Γραμματέα τον τέως Γραμματέα, της Ολομέλειας της Βουλής Κώστα Κώστα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο ΔΗΣΥ κατά την οποία θα ληφθεί απόφαση και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι θα δώσει το όνομα του Βουλευτή που προτείνει για κοσμήτορα στη Διεύθυνση της Βουλής.