Ερντογάν: “Το Ισραήλ είναι ένα τρομοκρατικό κράτος”

“Το Ισραήλ είναι ένα τρομοκρατικό κράτος και οι ενέργειές του είναι τρομοκρατικές ενέργειες” δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο συνέδριο του Ευρασιατικού Ισλαμικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

“Αυτοί που συνδέουν το ισλάμ με την τρομοκρατία κλείνουν τα μάτια μπροστά στο μαζικό φόνο μουσουλμάνων, στρέφουν το κεφάλι τους από τη σφαγή παιδιών στη Γάζα», δήλωσε ο Ερντογάν.

“Για το λόγο αυτό, λέω πως το Ισραήλ είναι ένα τρομοκρατικό κράτος και οι ενέργειές του είναι τρομοκρατικές ενέργειες», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα  ζήτησε από τον ΟΗΕ να συμβάλλει στον τερματισμό των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών κατά της Λωρίδας της Γάζας, άν και όπως ανέφερε δεν του έχει εμπιστοσύνη.

“Αν με ρωτάτε σε ποιο βαθμό έχω εμπιστοσύνη στον ΟΗΕ, τότε σας απαντώ ότι δεν του έχω εμπιστοσύνη. Είναι μια δομή η οποία δημιουργήθηκε σε συνθήκες πολέμου, η λειτουργία του σήμερα δεν είναι δίκαιη, η δομή του δεν είναι δίκαιη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν.