Ερντογάν: Να κάνετε από πέντε παιδιά!

Να κάνουν από πέντε παιδιά, προέτρεψε τις τουρκικές οικογένειες επί ευρωπαϊκού εδάφους, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Κάντε πέντε παιδιά, όχι τρία. Εσείς είστε το μέλλον της Ευρώπης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Στο νέο, τηλεοπτικό του διάγγελμα από το Εσκισεχίρ, ο Ερντογάν συμβούλεψε τους Τούρκους γονείς να φροντίσουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους στα καλύτερα σχολεία, στο πλαίσιο μιας ποιοτικής ζωής: «Διασφαλίστε ότι ζείτε σε καλές περιοχές, οδηγείτε τα καλύτερα αυτοκίνητα και μένετε στα καλύτερα σπίτια», είπε ο Ερντογάν.

Ο ίδιος εκτίμησε πως αυτή η νοοτροπία, των εν δυνάμει πολύτεκνων οικογενειών, είναι η καλύτερη απάντηση «στην αγένεια, την εχθρικότητα και τις αδικίες» που, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, έχουν υποστεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε αυτές τις «οδηγίες ζωής» τόσο στα περίπου 2,5 εκατομμύρια Τούρκων πολιτών που κατοικούν στην Ευρώπη και διατηρούν το δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία, όσο και στα πολλαπλάσια εκατομμύρια Ευρωπαίους, τουρκικής καταγωγής.

Ο Ερντογάν, πατέρας ο ίδιος τεσσάρων παιδιών, έχει και στο παρελθόν προτρέψει τις γυναίκες της Τουρκίας να γεννούν «τουλάχιστον τρία παιδιά», με στόχο την αύξηση και την δημογραφική ανανέωση του πληθυσμού.

Μετά την κλιμάκωση της διπλωματικής έντασης μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας και της Ολλανδίας, (αι οι δύο χώρες τις ΕΕ, αντιτίθενται σε δημόσιες εμφανίσεις Tούρκων πολιτικών, στο έδαφός τους, που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εντάσεις, στις τοπικές τουρκικές κοινότητες), ο Τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένως προβεί σε αιχμηρές δηλώσεις κατά των χωρών αυτών αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν γένει.
.
«Το πνεύμα του φασισμού εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στην Ευρώπη», δήλωνε χθες, σε άλλο τηλεοπτικό του διάγγελμά εκτιμώντας πως η Ένωση κινδυνεύει να «πνιγεί από τους φόβους της», σημείωνε χθες.

Κατηγορώντας την Δύση για «τουρκοφοβία και ισλαμοφοβία», ο Ερντογάν υπογράμμιζε την Πέμπτη πως τα κράτη-μέλη φοβούνται «ακόμα και τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αναζητούν καταφύγιο στις χώρες αυτές».