Ερευνητική Επιτροπή για τις αγοραπωλησίες τ/κ περιουσιών

Στον διορισμό τριμερούς Ερευνητικής Επιτροπής για διερεύνηση των καταγγελιών που σχετίζονται με τις απαλλοτριώσεις και τις αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία, περιοχές, προχώρησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μετά την λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου του οποίου προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής.

Είναι η Ελεονώρα Νικολαϊδου, πρώην Ανώτατος Δικηγόρος της Δημοκρατίας, ο Θάσος Νεοκλέους, πρώην Διευθυντής στην Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και η Στάλω Αριστείδου, Α’ Εκτελεστική Μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Ερωτηθείς για τους όρους εντολής της Ερευνητικής Επιτροπής για το θέμα των τουρκοκυπριακών περιουσιών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη μετονομασία του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Η μετονομασία, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, έχει στόχο να δίδεται η ορθή βαρύτητα στη διεθνή και εσωτερική εκπροσώπηση και να αποδίδεται το εύρος των εργασιών του εν λόγω Υπουργείου.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος, σημείωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης των κυβερνητικών κτηρίων και σε περίπου 30 μέρες θα υποβληθεί πρόταση προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο με τίτλο: «Ο περί Υγιεινής Παραγωγής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης και Διάθεσής τους στην Αγορά, καθώς και για άλλα Συναφή Θέματα (Τροποποιητικός) Νόμος του 2013».

Το νομοσχέδιο σκοπό έχει την τροποποίηση των περί Υγιεινής Παραγωγής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης και Διάθεσής τους στην Αγορά καθώς και άλλων θεμάτων με στόχο τη διευκόλυνση της εφαρμογής ευρωπαϊκού Κανονισμού για την προστασία των ζώων κατά τη θανάτωσή τους καθώς και εφαρμογής Κανονισμού για την εμπορία του κρέατος βοοειδών ηλικίας το πολύ δώδεκα μηνών».