Ερευνα της Pubic Issue: Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου δείχνουν νικητή τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Την ίδια στιγμή ένας στους δύο πολίτες (51%) πιστεύει ότι το κράτος λειτουργεί σήμερα χειρότερα, σε σύγκριση με 5 χρόνια πριν.

Στη «μάχη» για την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 43% να τον χαρακτηρίζει ως την καταλληλότερη επιλογή, ενώ το 25% να προκρίνει τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός & Καλύτερη Κυβέρνηση για τη χώρα

Διεύρυνση της διαφοράς σε 9% (από 5% προηγουμένως), υπέρ της αντιπολίτευσης, καταγράφει ο δείκτης ικανοποίησης από τη λειτουργία Κυβέρνησης (15%) / Αντιπολίτευσης (24%)

Άνοδο σημειώνει η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης -Πτώση για Καμμένο και Λεβέντη

Ενας στους δύο πολίτες (51%) πιστεύει ότι το κράτος λειτουργεί σήμερα χειρότερα, σε σύγκριση με 5 χρόνια πριν. Ωστόσο, πριν από δύο χρόνια, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν αισθητά υψηλότερο (56%, 7/2016).

Απογοήτευση, Οργή/αγανάκτηση & Ανησυχία εξακολουθούν «σταθερά» να αποτελούν τα αισθήματα των πολιτών για την κατάσταση της χώρας. Η διάχυτη κοινωνική απαισιοδοξία επηρεάζει και το γενικό πολιτικό κλίμα, που παραμένει αμετάβλητο από την αρχή του χρόνου.