Επώνυμοι πωλούν τα πολυτελή ακίνητά τους

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και φτωχούς και πλούσιους στην Ελλάδα και μάλιστα είναι σύνηθες πλέον οι Έλληνες διάσημοι να βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια τους.

Πολιτικοί, τραγουδιστές, επιχειρηματίες, ηθοποιοί, όπως αναφέρει η «Ημερησία του Σαββάτου», πωλούν όσο όσο την περιουσία τους.

Ποιοι είναι οι επώνυμοι που βγάζουν στο σφυρί πολυτελείς κατοικίες;

Στο σφυρί βγήκε μία από τις ομορφότερες και πιο πολυτελείς βίλες «στην ελληνική Ριβιέρα», όπως έχει χαρακτηριστεί το Πόρτο Χέλι. Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κόβας και η σύζυγός του Ηρώ, μέσω μεσιτικού γραφείου έβαλαν αγγελία στους Financial Times!

Επειδή πλέον δεν έχει χρήματα να πληρώσει το χαράτσι, όπως δήλωσε, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, και επειδή η περιουσία που έχει δεν του αποφέρει ιδιαίτερα κέρδη, πουλά τα ακίνητά του: ένα διαμέρισμα στην πλατεία Κολωνακίου, με αξία πάνω από 500 χιλ. ευρώ, ένα διαμέρισμα 122 τ.μ. στο Παγκράτι, στην οδό Ριζάρη, με τιμή γύρω στα 250 χιλ. ευρώ, καθώς και ένα παλιό σπίτι στο σταθμό Λαρίσης, με αξία άγνωστη, αφού πρόκειται για εγκαταλειμμένο κτίριο, καθώς και γραφεία στην οδό Πειραιώς.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος επίσης δήλωσε πως θέλει να πουλήσει το σπίτι του στη Μύκονο, όπως είναι… επιπλωμένο! Ο βουλευτής της ΝΔ αγόρασε τη βίλα στην Άνω Μερά της Μυκόνου το 2004 – διαθέτει 4 υπνοδωμάτια και πωλείται έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Το 2007 πούλησε στο ίδιο νησί αγροτεμάχιο 4.000 τετραγωνικών μέτρων για 55.000 ευρώ.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κων/νος Καραμανλής, θέλει να νοικιάσει έναντι 2.000 ευρώ το μήνα το πατρικό του σπίτι, 230 τ.μ., στη Φιλοθέη, στην οδό Μπιζανίου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, θα μπορούσε να πουλήσει, εφόσον δινόταν ένα ποσό πάνω από 700.000 ευρώ.

Λάκης Γαβαλάς, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, ζητά να πάρει το κράτος τα γραφεία του στην Παιανία αντί 20 εκατ. ευρώ, ενώ πρόταση αγοράς έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής έναντι 18,5 εκατ.

Επίσης, ο επιχειρηματίας πουλά και την υπερπολυτελή βίλα, 1.100 τ.μ., στη Φτελιά της Μυκόνου, αλλά και άλλα ακίνητα που έχει στο Κολωνάκι και την Κηφισιά.

Ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς πρόσφατα πούλησε ένα νεοκλασικό σπίτι στον Λυκαβηττό, 160 τ.μ., έναντι 500.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος και ο Γιάννης Καρούζος επίσης έχουν βάλει πωλητήριο στα ακίνητά τους.

Ο Γιάννης Κότσιρας, όπως δήλωσε, είναι θετικός στο ενδεχόμενο να πουλήσει μια τριώροφη μονοκατοικία στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας, 200 τ.μ., για ποσό άνω των 600.000 ευρώ.

Ο Τραϊανός Δέλλας με τη Γωγώ Μαστροκώστα θέλουν επίσης να πουλήσουν δύο μεζονέτες που έχουν στην Αράχωβα.