Επιχείρηση “εκκαθάρισης” έξω απο το Προεδρικό απο τον Αιγυπτιακό στρατό

Σε επιχείρηση εκκαθάρισης της περιοχής έξω απο το Προεδρικό του Καΐρου έχει επιδοθεί ο στρατός, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η αιγυπτιακή Ρεπουμπλικανική Φρουρά, με την οποία ζητούσε την εκκένωση του γύρω χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποστηρικτές του Προέδρου Μόρσι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, ωστόσο οι αντίπαλοί του δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία.

Νωρίτερα, ο  επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης της Αιγύπτου, Mohamed Zaki, τόνισε ότι οι δυνάμεις του στρατού εστάλησαν έξω από το προεδρικό μέγαρο προκειμένου να επαναφέρουν την τάξη μεταξύ των οπαδών και των αντιπάλων του Μόρσι και όχι για να καταστείλουν τις διαμαρτυρίες και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ασκηθεί βία κατά των διαδηλωτών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Μόρσι συναντήθηκε σήμερα με τον αρχηγό του στρατού και υπουργούς της κυβέρνησης προκειμένου να βρούν τρόπους σταθεροποίησης της κατάστασης μετά τις συγκρούσεις.

Συζήτησαν “μέσα για την αντιμετώπιση της κατάστασης σε διάφορα επίπεδα – στο πολιτικό επίπεδο, στο επίπεδο της ασφάλειας και στο νομικό επίπεδο -,για να σταθεροποιήσουν την Αίγυπτο και να προστατεύσουν τα κέρδη της επανάστασης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τον επίσημο ιστότοπο του Μόρσι.