Επιτυχίες αθλητών μας στο 12ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Παγκύπριο Ρεκόρ Νεανίδων σημείωσε η αθλήτρια Σκεύη Ανδρέου στον προκριματικό των 100 μέτρων στο 12ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που διεξάγεται στην Ουτρέχτη ενώ στον τελικό των 400μ. πέρασε η Καλλιόπη Κουντούρη.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής η Σκεύη Ανδρέου στον προκριματικό των 100 μέτρων, σημείωσε νέα ατομική επίδοση με 1 1 .8 2 (+0.7 ταχ. αν.) που αποτελεί και Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Κορασίδων. Η Ανδρέου έτρεξε στην 2η προκριματική σειρά και σημείωσε τον καλύτερο χρόνο από τις 28 αθλήτριες που συμμετείχαν στον προκριματικό, την ώρα που η σημαντικότερη αντίπαλος της Κριστίνα Σίβκοβα, αποκλείστηκε λόγω άκυρης εκκίνησης.

Η Καλλιόπη Κουντούρη, κέρδισε την πρόκριση της στον τελικό στο αγώνισμα των 400μ. Έτρεξε στην πρώτη προκριματική σειρά και τερμάτισε στην 2η θέση κερδίζοντας αυτόματα το εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (19.45). Η Κουντούρη σημείωσε χρόνο 56.24 που ήταν ο 4ος σε σύνολο 21 αθλητριών.

O Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζαγκ Ρογκ συναντήθηκε το μεσημέρι με αθλητές που εκπροσωπούν την κάθε μία από τις 49 χώρες που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό, και την Κύπρο εκπροσώπησε ο αθλητής της Γυμναστικής Χαράλαμπος Μελαναρκίτης.

Η δημιουργία της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων ήταν μια ιδέα του ιδίου του Δρ Ρογκ, ο οποίος όπως ανέφερε, την θεωρεί ως ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της 20ετούς παρουσίας στην ηγεσία της ΔΟΕ η οποία τερματίζεται τον προσεχή Σεπτέμβριο.