Επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος στη συνάντηση Τρόικας – Σαμαρά

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, παρουσία του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Στη συνάντηση, η οποία κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, επιχειρήθηκε να κλείσουν οι εκκρεμότητες όσον αφορά τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης όπως η κινητικότητα στο Δημόσιο, η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, ο ενιαίος φόρος ακινήτων και η συγχώνευση Εθνικής-Eurobank, τα οποία συνδέονται με την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, με τον κ. Στουρνάρα να δηλώνει ότι «υπάρχει σημαντική πρόοδος» σε όλα τα θέματα.

Μετά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την τρόικα, η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης συνεχίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα υπάρξει νέα συνάντηση σήμερα του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε και τους πολιτικούς εταίρους της κυβέρνησης, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, αναφορικά με τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της τρόικας.