Α. Αγγελίδης: Προβληματίζουν τα επεισόδια στα δύο ντέρμπι

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε σήμερα ότι σε μια δύσκολη περίοδο για ολόκληρο τον κυπριακό λαό, οι «αδικαιολόγητες συμπεριφορές» μερίδας οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων πρέπει να προβληματίσουν όλους και οι νέοι οφείλουν θα επιδείξουν περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα

Σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια σε Λευκωσία και Λάρνακα, που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των ντέρμπι του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, μεταξύ Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης-ΑΕΚ, ο κ. Αγγελίδης είπε πως η Αστυνομία θεωρεί ότι, υπό τις περιστάσεις, κατάφερε να αποτρέψει τα χειρότερα.

Αναφερόμενος στο Λευκωσιάτικο ντέρμπι, ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε πως σημειώθηκαν επεισόδια κατά την είσοδο των οργανωμένων φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία, ενώ ένα πρόσωπο τραυματίστηκε στο δάχτυλο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οπαδοί και των δυο ομάδων έκαναν χρήση κροτίδων, ενώ κατά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας κατέβηκε σε καταπακτή που ενώνει την ανατολική με τη νότια κερκίδα και προσπάθησαν να συγκρουστούν μεταξύ τους.

«Έγινε επέμβαση από πλευράς της αστυνομίας, το συντομότερο δυνατό και έγινε χρήση σπρέι, έτσι ώστε να αποφύγουμε χειρότερες καταστάσεις», είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι συνελήφθηκε ένας 19χρονος για δημόσια εξύβριση και ένας 41χρονος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε λεπίδα 12 εκατοστών.

Εξάλλου, έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ, φίλαθλοι πέταξαν πέτρες σε διερχόμενους οδηγούς και έγιναν καταγγελίες για υλικές ζημιές σε 3 αυτοκίνητα. Για την υπόθεση, η αστυνομία συνέλαβε δυο πρόσωπα, 21 και 23 ετών, τα οποία ανακρίνονται.

Όσον αφορά το ντέρμπι στη Λάρνακα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε πως φίλαθλοι και των δυο ομάδων έριξαν κροτίδες εντός του αγωνιστικού χώρου, ενώ δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, φίλαθλοι της Ανόρθωσης προσπάθησαν να μεταβούν στην κερκίδα όπου βρίσκονταν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία, μέλη της οποίας δέχθηκαν πετροβολισμό.

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το πέρας του αγώνα, εκκρεμούν επίσης 4 εντάλματα σύλληψης, ενώ όπως είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, «οι έρευνες συνεχίζονται, αξιολογούνται οι οποιεσδήποτε πληροφορίες τάχιστα, με σκοπό εκεί και όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις, να εξασφαλιστούν και άλλα εντάλματα σύλληψης για τα επεισόδια».

Ανέφερε ακόμη ότι το βράδυ της Παρασκευής, μετά από πληροφορία, η αστυνομία εντόπισε 9 βόμβες μολότοφ, εφαρμοσμένες με κυλινδρικές κροτίδες, έξω από το Σύνδεσμο Φιλάθλων της Ανόρθωσης, στη Λάρνακα και εκτιμάται πως με την κατάσχεση τους αποτράπηκαν χειρότερες καταστάσεις.

Από τα επεισόδια στη Λευκωσία τραυματίστηκαν ένας αξιωματικός και δυο λοχίες, ενώ στη Λάρνακα τραυματίστηκε ένας ειδικός αστυφύλακας.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, από πλευράς αστυνομίας, γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων, προσθέτοντας ότι «τα χθεσινά γεγονότα και στους δυο αγώνες θα τύχουν μελέτης, γιατί είναι λυπηρό, έχοντας υπόψη τις καταστάσεις που περνά ο τόπος μας».