Αυτή είναι η περιοχή με τον πιο καθαρό αέρα στη Γη! (Video)

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει την περιοχή με τον πιο καθαρό αέρα στη Γη, απαλλαγμένη, δηλαδή, 100% από βλαβερά σωματίδια που προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, και βρίσκεται πάνω από τον Νότιο Ωκεανό, που περιβάλλει την Ανταρκτική!

Αν ποτέ αποφασίσετε να φύγετε από την πόλη για το χωριό, προκειμένου να αρχίσετε να αναπνέετε καθαρό αέρα, να ξέρετε ότι υπάρχει και μια ακόμη καλύτερη επιλογή. Η ιδανική βασικά. Μόνο που πέφτει λίγο μακριά.

Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει το CNN, πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει την περιοχή με τον πιο καθαρό αέρα στη Γη, μια περιοχή, δηλαδή, απαλλαγμένη 100% από τα βλαβερά σωματίδια που προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, και βρίσκεται πάνω από τον Νότιο Ωκεανό, που περιβάλλει την Ανταρκτική!

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο μελέτησαν τη σύνθεση της βιοαεροζόλης (σ.σ. όρος που χρησιμοποιείται για τα βιολογικής προέλευσης αερομεταφερόμενα μόρια και σωματίδια) του Νότιου Ωκεανού και ανακάλυψαν αυτή την ατμοσφαιρική περιοχή, η οποία φαίνεται πως είναι η μοναδική στον κόσμο ανεπηρέαστη -ακόμα- από τον άνθρωπο.

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι ο αέρας στα χαμηλότερα σύννεφα πάνω από τον Νότιο Ωκεανό ήταν απαλλαγμένος από αερολύματα (αεροζόλ σωματίδια), τα οποία παράγονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η καύση ορυκτών καυσίμων, η φύτευση ορισμένων καλλιεργειών, η παραγωγή λιπασμάτων και η απόθεση λυμάτων.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια ανθρώπους

Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλείται ακριβώς από αυτά τα αερολύματα, τα οποία είναι στερεά και υγρά σωματίδια και αέρια, που αιωρούνται στον αέρα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί ήδη μια παγκόσμια κρίση για τη δημόσια υγεία και σκοτώνει επτά εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο!

Η περιοχή πάνω από τον Νότιο Ωκεανό, ωστόσο, είναι «πραγματικά παρθένα», όπως λένε χαρακτηριστικά οι επιστήμονες.

«Ο Νότιος Ωκεανός είναι ένα πολύ λίγα μέρη στη Γη που έχει επηρεαστεί ελάχιστα από ανθρωπογενείς δραστηριότητες», τονίζει ο συν-συγγραφέας της μελέτης, Τόμας Χιλ.