Επισκόπηση Κυπριακού τύπου

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Πρωτοσέλιδο σήμερα “ΕΙΠΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ και υπογράφει το μνημόνιο” – πείστηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας, επήλθε συμφωνία με την Τρόικα. Στα 6 δις. το τελικό ποσό για δάνεια τραπεζών. Έχει ασυλία στις συνομιλίες ο Πρόεδρος. Αυτοψία στη ναυτική βάση. Στο κελί για παραμέληση σκύλων..

ΠΟΛΙΤΗΣ: “ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ”- δόθηκε τέλος στις διαπραγματεύσεις και έκλεισε χθες βράδυ η συμφωνία. Το κράτος διατηρεί αυτονομία κινήσεων για τις υποδομές φυσικού αερίου. Δεν αφαιρούνται υπηρεσίεες και προιόντα για τον υπολογισμό της ΑΤΑ. Προυπολογισμός μνημονίου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρώτο θέμα “ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ”- γεφυρώθηκαν οι διαφορές με τη Τρόικα. Φόβοι για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο. Σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά. Ψάχνουν τρόπους είσπραξης ενταλμάτων. Φυλακή για κακοποίηση ζώων.

ΧΑΡΑΥΓΗ: “ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ για το μνημόνιο”.Με ψηλά το ανάστημα οι ΑΚΕΛιστές δίνουν τη μάχη για τισ πρεοδρικές. Δεν θα επιστρέψουμε στον εργασιακό μεσαίωνα. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς στη Παλαιστίνη.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Πρώτο θέμα ΑΠΟ ΤΟ “ΟΧΙ” ΣΤΟ “ΝΑΙ” ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ – στην εποχή του μνημονίου. Επείγουσα ένεση ρευστότητας. Προυπολογισμός λιτότητας. Η ΚΡΕΤΥΚ υπό τον έλεγχο της Βουλής.