Επισκόπηση Κυπριακού τύπου

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με το τίτλο “ΨΗΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ Η ΤΡΟΙΚΑ” κάνει αρχή η εφημερίδα. Όλο και πιο απαιτητικοί γίνονται οι υποψήφιοι δανειστές  ζητώντας μεγαλύτερα έσοδα και περικοπές. Στο μικροσκόποιο της Τρόικας συνταξιοδοτικά ωφελήματα κρατικών και αιρετών αξιωματούχων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι υπουργοί του μετά το τέλος της θητεία τους θα λάβουν φιλοδώρημα ύψους 11 εκ. ευρώ…

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: ‘ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΤΡΟΙΚΑ” είναι το κύριο θέμα σήμερα. Η κυβέρνηση βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση. Διαμαρτυρίες χθες στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της ψήφισης του προυπολογισμού. Τραυματισμός 29χρονου στη Πάφο κατά τη κυνηγετική εξόρμηση.

ΧΑΡΑΥΓΗ: “ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Η ΤΡΟΙΚΑ”. Εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί οι όροι των δανειστών. Από σήμερα αναμένεται να γίνουν πιο έντονες οι διαβουλεύσεις στο ΥΠΟΙΚ και την Κεντρική τράπεζα. Δηλώσεις του υποψηφίου ροέδρου Σ. Μαλά κατά τη περιοδεία του στο Λονδίνο.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Πρώτο θέμα της εφημερίδας σήμερα “ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ” σκληρή στάση από Τρόικα. “Με αγωγή ζητά 3,5 εκτ από τη τράπεζα Κύπρου ο Α. Ηλιάδης”… του χρόνου συμφωνία για Κύπρο.

ΑΛΗΘΕΙΑ: “Γιατί καθυστερούν; -ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΕΡΕΥΝΕΣ για τις τράπεζες”. “Οι εκκλησίες χρεώνουν κατά το δοκούν” ανααφέρει η εφημερίδα για το κόστος των γάμων. Η Αυστραλία επαναξιολογεί τη συμμετοχή της στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.