Επισκόπηση Κυπριακού τύπου

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Κύριό της θέμα «Πάγωσαν λογαριασμό Στ. Κιττή στο Λονδίνο» και γράφει ότι εκδόθηκε διάταγμα στη Βρετανία ύστερα από αίτημα της ΜΟΚΑΣ και της Αστυνομίας στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Αλλού γράφει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στη θέσπιση νομικού πλαισίου για επέκταση ολόχρονα του τουριστικού ωραρίου και ότι αναμένονται ανακοινώσεις τέλος του μήνα. Σε άλλο θέμα  αναφέρεται στις δηλώσεις του ΥΠΑΜ για την αναδιοργάνωση της ΕΦ και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριο της θέμα «Πολλά τα παράπονα του ΑΚΕΛ από το ΔΗΚΟ»  που φιλοξενεί το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ στήριξε το ΔΗΚΟ αλλά δεν έτυχε της ίδιας μεταχείρισης. Αλλού αναφέρεται στις εξελίξεις στην Τουρκία και τις διαδηλώσεις χθες σε πολλές πόλεις με αίτημα την παραίτηση του Ταγίπ Ερντογάν. Σε άλλο ρεπορτάζ η «Σ» αναφέρεται σε νέα οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας για τον υπολογισμό της υποθήκης στα δάνεια.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο στο κύριο του θέμα «Μπαρμπαρός και σε Ακάμα»  γράφει ότι το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός μετά από 17 μέρες παρουσίας στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου τώρα συνεχίζει τις έρευνες βόρεια του νησιού και αναμένεται να φτάσει μέχρι και λίγο έξω από τον Ακάμα. Αλλού αναφέρεται σε επτά κινδύνους που απειλούν να τορπιλίσουν το Μνημόνιο, μεταξύ άλλων, η χαμηλή εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα και τα αυξανόμενα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Σε άλλο ρεπορτάζ ο «Φ» αναφέρει ότι οδηγείται στα άκρα η παρασκηνιακή αντιπαράθεση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά προγράμματα της ΕΦ με όλα τα κόμματα να κατηγορούν τον ΔΗΣΥ για λαϊκισμό.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο θέμα της «Ανάπαυλα διεργασιών»  και αναφέρει ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία μεταθέτουν χρονικά και το κοινό ανακοινωθέν για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου. Αλλού αναφέρει ότι ο Μάριος Καρογιάν θα είναι ανθυποψήφιος του Ιωάννη Κασουλίδη για την θέση του Κύπριου Επιτρόπου και ότι αναμένεται να εκφράσει και επίσημα την επιθυμία του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σε άλλο δημοσίευμα η “Χ” αναφέρει ότι το ΥΠΑΜ κατήγγειλε τη σύμβαση με την εταιρεία ΕΛΒΟ για αγορά οχημάτων και ζητά κατάσχεση των εγγυήσεων και ότι εντός των ημερών αναμένεται η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

The Cyprus Daily: Τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Τερτίπια Αγκυρας στην ΑΟΖ» και αναφέρεται στην παρουσία του σεισμογραφικού σκάφους Μπαρμπαρός κοντά στην χερσόνησο του Ακάμα. Αλλού γράφει ότι δεν οδηγούμαστε πουθενά σε ό,τι αφορά το κοινό ανακοινωθέν και ότι παρουσιάζεται δυστοκία στην επίτευξη συμφωνίας. Σε άλλο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του ΥΠΑΜ για την ΕΦ και το ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας.