Επικοινωνιακά πανηγύρια από την απερχόμενη κυβέρνηση για εντύπωση λέει ο Στεφάνου

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σημείωσε πως “αυτές τις μέρες η απερχόμενη κυβέρνηση διοργανώνει επικοινωνιακά πανηγύρια για να δημιουργήσει την εντύπωση στον κόσμο ότι προχωρεί ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας μας”.

“Το πρώτο που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι ενεργειακός σχεδιασμός δεν φαίνεται να υπάρχει. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ενεργειακό σχεδιασμό. Το δεύτερο που θέλουμε να πούμε είναι ότι αυτά που σήμερα η κυβέρνησή διακηρύσσει ότι θα εφαρμόσει θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και μερικά χρόνια” σημειώνει.

Παράλληλα τονίζει πως “χαρακτηριστικότατο γεγονός είναι η γεώτρηση στο τεμάχιο 3 που θα γίνει από την ΕΝΙ, που χθες ανακοινώθηκε, θα έπρεπε κανονικά να είχε γίνει, με βάση τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, πριν από το 2016. Δυστυχώς, η κυβέρνηση είχε αναστείλει το πρόγραμμα των ερευνητικών γεωτρήσεων, σε αυτό το πρόγραμμα υπήρχαν οκτώ συνολικά γεωτρήσεις, η κυβέρνηση αυτή έκανε μόνο δύο, έστειλε το γεωτρύπανο της ΕΝΙ για διακοπές και δεν επέστρεψε”.

“Την ίδια ώρα δεν προχώρησε στην απαίτηση για υλοποίηση της σύμβασης που είχε η Noble για να καταθέσει πρόγραμμα αξιοποίησης του κοιτάσματος στο τεμάχιο 12 από το 2015. Τερμάτισε το σχεδιασμό για υλοποίηση τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό με αποτέλεσμα, εκεί που το Ισραήλ εμφανιζόταν έτοιμο να φέρνει Φυσικό Αέριο στην Κύπρο για υγροποίηση, να συζητά με την Τουρκία για δημιουργία αγωγού και μεταφορά του αερίου του Ισραήλ μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη”αναφέρει.

“Οι καθυστερήσεις, οι αναβολές και οι ακυρώσεις προγραμμάτων από μέρους της κυβέρνησης Αναστασιάδη οδήγησαν σε τέτοιου είδους πολίτικές, ενεργειακές και οικονομικές απώλειες. Για αυτά όλα δυστυχώς η κυβέρνηση δεν μιλά. Προτιμά τα επικοινωνιακά πανηγύρια ενόψει των εκλογών” κατέληξε.