Δημητρίου: Η Κύπρος προχωρά στον ενεργειακό σχεδιασμό της με την στήριξη των μεγαλύτερων ενεργειακών δυνάμεων διεθνώς

Η εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου του Νίνου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως “η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρά απρόσκοπτα στον ενεργειακό της σχεδιασμό με στην στήριξη των μεγαλύτερων ενεργειακών δυνάμεων διεθνώς”.

“Ο ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ έχει επίσημα επιβεβαιώσει την πρόθεση του να προχωρήσει σε περαιτέρω γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Μόλις 9 μήνες από την αδειοτοδότηση και προς επιβεβαίωση την πολιτικής και στρατηγικής της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, ο ενεργειακός μας σχεδιασμός προχωρά κανονικά και στην προκειμένη σε συνεργασία με Ιταλία και Γαλλία” σημείωσε.

Πρόκειται όπως είπε “για γεωτρήσεις ιδιαίτερης σημασίας αφού η μία εκ των δύο θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα δυτικά τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, στο τεμάχιο 6”.

“Η μεγάλη αξιοπιστία της ΚΔ με την πολιτική και στρατηγική του ΝΑ φανερώνεται στο ότι προχωρά απρόσκοπτα στον ενεργειακό της σχεδιασμό με την στήριξη και συνεργασία των μεγαλύτερων ενεργειακών δυνάμεων διεθνώς. Παράλληλα, μέσα από ενισχυμένες συνεργασίες και συμμαχίες με χώρες και της Μέσης Ανατολής συζητείται και μελετάται ευρύτερα το ενεργειακό πλέγμα και ο σχεδιασμός της Ανατολικής Μεσογείου με άμεση εμπλοκή και ενδιαφέρον της ΕΕ” ανέφερε.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως “οι ιστορικές αυτές εξελίξεις είναι υψίστης σημασίας για την πατρίδα μας αφού πλέον κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι με την πολιτική και στρατηγική της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη η Κυπριακή Δημοκρατία αναβαθμίζει το κύρος και την υπόσταση της. Συμμετέχει σε καθοριστικής σημασίας συνεργασίες με προοπτικές μεγαλύτερες του γεωγραφικού της μεγέθους με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για την Κύπρο και βεβαίως κατ’ επέκταση για τους πολίτες της”.

Την ίδια στιγμή έκανε αναφορά και για την ασφάλεια του πολίτη, το κράτος δικαίου και η ισονομία ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

“Την τελευταία πενταετία η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχει προχωρήσει σε ουσιαστικό έργο με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ασφάλεια του πολίτη.

Εκσυγχρονίστηκαν για πρώτη φορά τα δικαστήρια με στόχο την πλήρη μεταρρύθμιση το 2020: αυξήθηκε ο αριθμός των δικαστών, έγινε αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου, ενισχύθηκε το σύστημα στενοτύπησης, συστάθηκε ένα νέο δικαστήριο, το διοικητικό, και δρομολογείται το εμπορικό και διεθνούς δικαιοδοσίας. Ξεκίνησαν παράλληλα τα αναπτυξιακά έργα των δικαστηρίων σε και όλα αυτά σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.

Για πρώτη φορά βλέπουμε να αλλάζουν Αστυνομία και Φυλακές από το 1960. Εκσυγχρονίστηκε το σωφρονιστικό σύστημα σε σημαντικό βαθμό και αναδιοργανώθηκε η Αστυνομία με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και με αξιοκρατία.

Σημαντικές καινοτομίες έρχονται για πρώτη φορά επίσης να προστεθούν μέσα από ένα νομοθετικό πλαίσιο όπως είναι η Ακτοφυλακή, η Αστυνομία Ζώων, η κατάργηση της χρήσης ‘συνεργάτη’ ως τεκμήριο για υποθέσεις πορνείας/εμπορίας προσώπων.

Όλα αυτά είναι μία πρακτική ένδειξη ότι η ασφάλεια του πολίτη, το κράτος δικαίου και η ισονομία είναι ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη”.