Επεισόδια της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα “μάτια” του Φούχτελ υπό την απουσία του

Ένταση και μικροεπεισόδια επικράτησαν το πρωί μεταξύ εργαζομένων στους δήμους και συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αστυνομικούς, έξω από ξενοδοχείο στη λεωφόρο Κηφισίας όπου συναντώνται οι δήμαρχοι, όταν «κυκλοφόρησε» η πληροφορία ότι στη συνάντηση, παρευρίσκεται και ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ.

Το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ έδωσε τότε εντολή σε δεκάδες εργαζόμενους στους δήμους να σπεύσουν για να διαμαρτυρηθούν στον απεσταλμένο της καγκελαρίου Μέρκελ.  Παύση συναγερμού έγινε αργότερα, όταν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημερώθηκαν ότι ο κ Φούχτελ βρίσκεται στο Βερολίνο  και μάλιστα θα συναντηθεί με τον υπουργό και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Νότη Μηταράκη, οι οποίοι θα έχουν συνομιλίες και με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Οι μικροσυγκρουσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο συνεχίζονται, καθώς οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ αντέδρασαν έντονα στην παρουσία των αστυνομικών που έχουν σχηματίσει κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου για να μπλοκάρουν της είσοδο στους εργαζομένους.

Ο επικεφαλής της ΠΟΕ-ΟΤΑ κΜπαλασόπουλος είχεεξαγγείλει από χθες απεργιακές κινητοποιήσεις επ αόριστον ενώ είχε δηλώσει ότι στο εξής «θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους». Οι εργαζόμενοι στους δήμους βρίσκονται  σήμερα σε 24 απεργία.