Επειδή η σύζυγος του αρνήθηκε να χορέψει για τον φίλο του την ξυλοκόπησε και της ξύρισε το κεφάλι

Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στη Λαχόρη του Πακιστάν. Η Asma Aziz έγινε πρωτοσέλιδο όταν δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο στα social media που έδειχνε το ξυρισμένο κεφάλι της και τoυς μώλωπες στο πρόσωπό της.

Ο σύζυγός της, ο Mian Faisal, και ένας ακόμη άντρας βρίσκονται υπό κράτηση, αλλά αρνούνται τις κατηγορίες για τα βασανιστήρια. Ο Faisal είπε στην αστυνομία την περασμένη εβδομάδα ότι η σύζυγός του είχε αρχίσει να κόβει τα μαλλιά της υπό την επήρεια ναρκωτικών και ότι εκείνος απλά τη βοήθησε.

Ωστόσο, η υπόθεση της βίας και της διαπόμπευσης αυτής της γυναίκας, οδήγησε σε περισσότερες εκκλήσεις για την προστασία όλων των γυναικών από την ενδοοικογενειακή βία.

Οι γυναίκες στο Πακιστάν σπάνια προβαίνουν σε δημόσιες καταγγελίες για τη βία και η πράξη της Asma χαρακτηρίζεται εκτός από θαρραλέα, μια κίνηση σημαντική καθώς αναδεικνύει το ζήτημα.

Σε ένα tweet, η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι η συστημική αλλαγή ήταν απαραίτητη στο Πακιστάν.

«Ενώ είμαστε ευτυχείς που έχουν γίνει αυστηρές και γρήγορες ενέργειες εναντίον των βασανιστών της Asma Aziz, παρατηρούμε με ανησυχία την ανησυχητική αύξηση των αναφερόμενων περιπτώσεων βίας κατά των γυναικών. Είναι αναγκαία η συστημική αλλαγή για την προστασία των γυναικών. Η δράση δεν μπορεί να έρχεται μόνο κατά περίπτωση».