Επαφές του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στο Κατάρ

Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κατάρ ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ahmed bin Amer al Humaidi, τον Διευθυντή για θέματα αγροτικής οικονομίας της Τράπεζας Αναπτύξεως του Κατάρ, καθώς και με άλλους οικονομικούς και επενδυτικούς φορείς με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ιχθυοκαλλιέργεια, τη γεωργοκτηνοτροφία και το θαλάσσιο τουρισμό.

Ο κ. Υπουργός στη συνάντησή του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος αρμόδιο και για θέματα αγροτικής οικονομίας, ανάπτυξε τους τρεις πυλώνες πολιτικής του Υπουργείου και συγκεκριμένα έκανε αναφορά στα αναπτυξιακά έργα που προωθούνται στα πλαίσια της αγροτικής ανάπτυξης, της πράσινης οικονομίας, καθώς της γαλάζιας ανάπτυξης. Παρουσιάζοντας συνοπτικά τα προγραμματιζόμενα έργα, έκανε αναφορά στις προοπτικές για επενδύσεις και έργα υποδομής στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας, της γεωργοκτηνοτροφίας για παραγωγή και επεξεργασία/συσκευασία γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, καθώς και σε έργα για προώθηση της πράσινης οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη συνεργασίας και διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων προς όφελος και των δύο χωρών, αφού η Κύπρος έχει πολλά να προσφέρει σε τεχνογνωσία και εξειδικευμένες γνώσεις και ιδιαίτερα σε θέματα ιχθυοκαλλιέργειας. Ο κ. Κουγιάλης προσκάλεσε τον κ. Ahmed bin Amer al Humaidi να επισκεφθεί και ο ίδιος την Κύπρο και σημείωσε ότι από κυπριακής πλευράς το Υπουργείο ετοιμάζει σχετικές μελέτες, ωριμάζοντας έργα για παρουσίαση πολύ σύντομα ολοκληρωμένων προτάσεων.