Βαδίζουμε στο σωστό δρόμο για διάσωση της χώρας

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε γραπτή δήλωση του ανέφερε ότι η κυβέρνηση μακριά από  ωραιοποιήσεις και συνθήματα βαδίζει στο σωστό, εφικτό δρόμο για τη διάσωση της χώρας, προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι η Τρόικα, σε δύο διαδοχικές αξιολογήσεις της πορείας του προγράμματος, δίνει τα εύσημα στη χώρα μας, επαναφέρει διεθνώς τη χαμένη και πληγείσα αξιοπιστία της.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, «δυστυχώς για το λαό και τη χώρα μας κάποιοι μας άφησαν χωρίς καμιά επιλογή από το δρόμο του μνημονίου, το μόνο προσφερόμενο δρόμο για αποφυγή της χρεοκοπίας».

Σημειώνοντας ότι «το γεγονός ότι η Τρόικα σε δύο διαδοχικές αξιολογήσεις της πορείας του προγράμματος δίνει τα εύσημα στη χώρα μας, επαναφέρει διεθνώς τη χαμένη και πληγείσα αξιοπιστία της», ο Αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δηλώνει ότι «άλλωστε είναι αυτές οι καλές αξιολογήσεις που οδήγησαν για πρώτη φορά μετά από τρία συναπτά έτη, τον Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s να αναβαθμίσει την κυπριακή οικονομία».

«Είναι αυτές οι θετικές αξιολογήσεις που από το Μάρτιο του 2013 μέχρι το Νοέμβριο του 2013 έφεραν 460 εκ. ευρώ από νέες αγορές ακινήτων από το εξωτερικό και 500 εκ. ευρώ σε νέες καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες, επίσης από το εξωτερικό. Είναι αυτές οι θετικές αξιολογήσεις που έφεραν την αγορά μέρους της Ελληνικής Τράπεζας από αμερικανικά κεφάλαια. Είναι αυτές οι ίδιες αξιολογήσεις που επέτρεψαν στην ΕΕ να αυξήσει τα συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια για προγράμματα από το 60% μέχρι το 95%», συνεχίζει ο Αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Όπως σημειώνει, είναι αυτές οι θετικές αξιολογήσεις που αύξησαν κατά 200 εκ. ευρώ τη συνεισφορά της ΕΕ αναφορικά με το δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2014-2020 και είναι ακριβώς αυτές οι αξιολογήσεις που επέτρεψαν την παραχώρηση ύψους 150 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Και όλα αυτά, προσθέτει, «μαζί με την ιστορική συμφωνία για αποδέσμευση 198 τετραγωνικών χιλιομέτρων γης από τις Βρετανικές Βάσεις για σκοπούς ανάπτυξης, καθώς και με τη διάψευση όλων των προβλέψεων για αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης από 12% στο 5,5% , δεν αποτελούν επικοινωνιακά παιγνίδια, αλλά αποτελούν την πραγματικότητα και αποτυπώνουν τη διαφορά φιλοσοφίας που έχει αυτή η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με τα όσα έπραξε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ».

«Η ανέξοδη συνθηματολογία χωρίς συγκεκριμένες εφικτές προτάσεις για έξοδο από το μνημόνιο μόνο λαϊκισμός μπορεί να χαρακτηριστεί. Ένας λαϊκισμός που στοίχισε πανάκριβα στους πολίτες και την πατρίδα μας», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.
Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση μακριά από ωραιοποιήσεις και συνθήματα βαδίζει στο σωστό, εφικτό δρόμο για τη διάσωση της χώρας.