Επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη, σήμερα, στη Νέα Υόρκη

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα που άπτονται της κυπριακής οικονομίας καθώς και άλλα ζητήματα κυπριακού ενδιαφέροντος αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης κατά το χθεσινοβραδινό δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Στο δείπνο παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδομος Προδρόμου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη συνάντηση ηγετών των χωρών μελών του ΟΗΕ με θέμα «Διεθνές κάλεσμα για Δράση κατά του παγκόσμιου προβλήματος των ναρκωτικών».

Ακολούθως ο Πρόεδρος τα Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στην εναρκτήρια συνάντηση της «Συνόδου Ειρήνης – Νέλσον Μαντέλα».

Στη συνέχεια, στο χώρο των ΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας κ. Νίκολ Πασινιάν.

Αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη και μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, θα μεταβεί στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, ενώ το βράδυ, ο Πρόεδρος και η σύζυγος του θα παραστούν στη δεξίωση που παραθέτει το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.