ΑΚΕΛ: Σοβαρότατες παραλείψεις στην υπόθεση αποφυλάκισης παιδεραστή

Την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, ζητούμε την εγγραφή θέματος για τον τρόπο με τον οποίο οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας διαχειρίστηκαν την αποφυλάκιση παιδεραστή με Προεδρική χάρη, ανέφερε σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, εγγράψαμε σήμερα θέμα ως ΑΚΕΛ στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε σχέση με την παραβίαση προνοιών της Σύμβασης Lanzarote από τις Αρχές του Κράτους, που αφορά στην προστασία των θυμάτων.

Η συζήτηση του θέματος καθίσταται επιτακτική, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, όπου η κυβέρνηση Αναστασιάδη έδωσε Προεδρική χάρη σε παιδεραστές. Ένας εξ’ αυτών αποφυλακίστηκε χωρίς να τεθεί υπό την Αρχή Εποπτείας και κατηγορήθηκε ξανά για τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης δημόσιου χώρου.

Παράλληλα, την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, ζητούμε την εγγραφή θέματος για τον τρόπο με τον οποίο οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας διαχειρίστηκαν την αποφυλάκιση παιδεραστή με Προεδρική χάρη.

Υπήρξαν σοβαρότατες συνέπειες από μια σειρά παραλείψεων. Οι Αρμόδιες Αρχές παρέλειψαν να εντάξουν με διάταγμα δικαστηρίου το θύτη κατά την αποφυλάκιση του υπό την Αρχή Εποπτείας. Παρέλειψαν επίσης να ενημερώσουν την οικογένεια του θύματος για την αποφυλάκιση του θύτη. Γι’ αυτό προχωρούμε και με κατάθεση Πρότασης Νόμου, σύμφωνα με την οποία δεν θα είναι στη διακριτική ευχέρεια η ενημέρωση της οικογένειας του θύματος αλλά θα καθίσταται υποχρεωτική.