Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη

Γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στο γραφείο του δικηγόρου και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Φαήλου Κρανιδιώτη, επί της οδού Σκούφου 12, στην περιοχή της Πλάκας στην Αθήνα. Από την έκρηξη, που έγινε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του γραφείου.

Ο ίδιος ο κ. Κρανιδιώτης που βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα της επίθεσης έκανε λόγο για «ηθική και πολιτική ευθύνη αυτών που με ενοχοποιούν τόσο καιρό».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει ότι «όσοι επιδιώκουν, με πράξεις βίας, να τρομοκρατήσουν πολιτικούς τους αντιπάλους και να δημιουργήσουν εικόνες ανασφάλειας, ας καταλάβουν πως δεν θα τα καταφέρουν».

ο κ. Φ. Κρανιδιώτης έκανε γνωστό ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο γραφείο του, ενώ από την έκρηξη καταστράφηκαν οι πόρτες διαμερισμάτων τα οποία αποτελούν κατοικίες. «Οι απλοί αυτοί άνθρωποι θα υποστούν ξαφνικά μια δαπάνη. Αυτό είναι ένα άλλο είδος φασισμού, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν επανάσταση», σχολίασε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επίθεση είναι «ηθική και πολιτική ευθύνη αυτών που με ενοχοποιούν τόσο καιρό».

Στην καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, προχώρησε η ΝΔ.