Επίγεια μόνο συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς

Σχέδιο κατέστρωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου για την κατάσβεση της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που προκλήθηκε στην δύσβατη περιοχή των κοινοτήτων Τραχυπέδουλας και Κιδασίου. Σύμφωνα με την αστυνομία και τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά μέχρι στιγμής κατέκαψε 18 τετραγωνικά χιλιόμετρα από άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και δένδρα.

Η αστυνομία στο μεταξύ άφησε ελεύθερο πριν από λίγο τον 35χρονο ο οποίος είχε συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την πρόκληση της πυρκαγιάς στην Τραχυπέδουλα, χωρίς να κατηγορηθεί.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Βασίλης Μούσκος ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχείρησαν να ανοίξουν προσβάσεις με καδενοφόρα της Επαρχιακής Διοίκησης και αντιπυρικές ζώνες σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν την φωτιά, στα σημεία που έχει καταστεί δύσκολη η πρόσβαση λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Λόγω του σκότους έπαυσαν οι ρίψεις των εννέα πτητικών μέσων γύρω στις 20:00. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, της Εθνικής Φρουράς, του Ταμείου Θήρας και του Τμήματος Δασών.

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγω για κακόβουλη ενέργεια.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεσπάσει πολλές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της υπαίθρου με μεγαλύτερη την πυρκαγιά που προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη νεκρή ζώνη και στον Ακριτικό Πύργο Τηλλυρίας, κατακαίγοντας άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα, και την πυρκαγιά μικρότερης έκτασης στην κοινότητα Χόλη.