Εξετάζεται η χορήγηση ρουχισμού στους νεοσυλλέκτους από το ΓΕΕΦ

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς θα εξετάσει την πρόταση που κατατέθηκε από τους Βουλευτές ΔΗΣΥ Νίκο Νουρή, Σωτήρη Σαμψών, Ανδρέα Μιχαηλίδη και Αριστοτέλη Μισό για χορήγηση ρουχισμού στους νεοσυλλέκτους πριν από την κατάταξη τους στα Κέντρα Εκπαίδευσης, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για εφαρμογή της λόγω του περιορισμένου χρόνου που απομένει μέχρι την κατάταξη, δήλωσε ο Βουλευτής Νίκος Νουρής.

Ο κ. Νουρής εξήγησε ότι η πρόταση αυτή υποβλήθηκε ώστε να βοηθηθούν κυρίως οι φτωχότερες των οικογενειών απαλλάσσοντας τις από αχρείαστες και πολυδάπανες αγορές που σήμερα επιβαρύνουν τον ήδη πληγέντα οικογενειακό προϋπολογισμό στην προσπάθεια προετοιμασίας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο των νεοσυλλέκτων παιδιών τους.

Ανέφερε ακόμα ότι αυτή η πρακτική θα αποσυμφορήσει τα ΚΕΝ στα οποία τις πρώτες ημέρες της κατάταξης το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού αναλώνεται σε δραστηριότητες παράδοσης εξοπλισμού στους νεοσύλλεκτους.

Ο κ. Νουρής είπε ότι αυτή η πρακτική αναμένεται να περιορίσει το πρόβλημα προσαρμογής που παρουσιάζει μεγάλος αριθμός νεοσυλλέκτων κυρίως με τα στρατιωτικά άρβυλα εάν αυτά τους δοθούν έγκαιρα.

Ο κ. Νουρής είπε επίσης ότι πρόταση δεν συνεπάγεται οποιοδήποτε επιπρόσθετο κόστος για την Εθνική Φρουρά και κατ’ επέκταση το κράτος.