Εξαρθρώθηκε σπείρα με 3.000 κλεμμένα αυτοκίνητα στο ενεργητικό της

Περισσότερα από 3.000 αυτοκίνητα έχουν κλέψει μέλη οργανωμένης σπείρας, σύμφωνα με υπολογισμούς της αστυνομίας. Τα μέλη της σπείρας αποσυναρμολογούσαν τα αυτοκίνητα και τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα από μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στη θέση Σκαλιστήρι Άνω Λιοσίων. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, κλάπηκαν και αποσυναρμολογήθηκαν συνολικά 14 ΙΧ αυτοκίνητα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σπείρα κλοπών οχημάτων στην Αττική, η οποία εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, συνολικά 10 άτομα (τρεις Έλληνες και επτά αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν) ηλικίας από 19 έως 42 ετών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 32χρονος, που φέρεται ως εγκέφαλος της σπείρας, ενώ για την υπόθεση, αναζητούνται ακόμη τέσσερις Έλληνες, μέλη του κυκλώματος.