Εξαγγελία εκστρατείας για καταβολή μισθών

Το  Υπουργείο Εργασίας, οι συντεχνίες και πο εργοδοτικές οργανώσεις, εξάγγειλαν σήμερα κοινή εκστρατεία για να καταβληθούν σε όλους τους εργαζομένους οι μισθοί που τους οφείλονται μέχρι τα Χριστούγεννα.

Οι εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών είχαν σήμερα συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας για συζήτηση του θέματος των μισθών των υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένου και του 13ου μισθού.

«Σήμερα ενώνουμε δυνάμεις η ΟΕΒ, το ΚΕΒΕ, η ΣΕΚ, η ΠΕΟ, η ΔΕΟΚ μαζί με το Υπουργείο με στόχο κανείς εργαζόμενος να μείνει απλήρωτος», είπε η κ. Αιμιλιανίδου σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση. Τόνισε, παράλληλα, πως θα πρέπει να γίνουν από όλους σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα «έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να πληρωθούν, να μπορέσουν να γιορτάσουν, να μπορέσουν με τον μισθό τον οποίο δικαιούνται να ζήσουν αξιοπρεπώς».

«Όλοι μαζί σήμερα αρχίζουμε μια εκστρατεία για να μπορέσει ο εργαζόμενος να πάρει αυτό που δικαιούται, τον μισθό του», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα σε ποιο σημείο βρίσκεται η εξέταση των αιτήσεων για το πλεονάζον προσωπικό, η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε πως μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως υποσχέθηκε το Υπουργείο, θα καταβληθούν τα ποσά για τις αποζημιώσεις του πλεονάζοντος προσωπικού μέχρι και τον Απρίλιο του 2013, για τις αιτήσεις, οι οποίες ήταν πλήρως συμπληρωμένες και ορθές.

«Στόχος μας ήταν πριν τα Χριστούγεννα, πριν τις γιορτές, ο κόσμος, οι υπάλληλοι να πάρουν αυτά που δικαιούνται», είπε η Υπουργός σημειώνοντας πως γι’ αυτό το λόγο έγινε μια τεράστια προσπάθεια από το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με τη συμμετοχή 45 άνεργων πτυχιούχων.

Τέλος, η κ. Αιμιλιανίδου ευχαρίστησε όλους τους λειτουργούς, οι οποίοι εργάστηκαν εθελοντικά για την ολοκλήρωση αυτού του στόχου.