Εξέγερση λαθρομεταναστών στην Κομοτηνή- Τραυματίες τέσσερις αστυνομικοί

Η έκρηξη έγινε σε μία στιγμή στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών Κομοτηνής … αν και θεωρείτο εδώ και μέρες αναμενόμενη, λόγω των καταγγελιών για ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Οι περίπου 500 έγκλειστοι μετανάστες στο κέντρο , κατά τη διάρκεια του προαυλισμού τους άρχισαν να σπάνε αντικείμενα, να καίνε στρώματα και να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών, χρησιμοποιώντας σίδερα που ξήλωσαν από κρεβάτια,πόρτες και παράθυρα στους κοιτώνες. Διαμαρτύρονταν

για τις συνθήκες κράτησης και φώναζαν συνθήματα. Οι 15 αστυνομικοί που ήταν παρόντες κάλεσαν ενισχύσεις. Η κατάσταση όμως είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Έγινε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης που οδήγησαν σε εκτεταμένες ζημιές. Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 50 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εξέγερση.

Η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά μίλησε για φόβους που επιβεβαιώθηκαν.  «Η έκρηξη αυτή θα ερχόταν, το είχαμε προβλέψει, το είχαμε επισημάνει ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις ασφαλούς φύλαξης» .