Εν μέσω κινητοποιήσεων οι διαβουλεύσεις Αθήνας-Τρόικας

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στις οποίες κατήγγειλαν τα σχέδια της ελληνικής Κυβέρνησης που προβλέπουν μετάταξη 4.000 περίπου δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία και παράλληλο κλείσιμο των υπηρεσιών της δημοτικής αστυνομίας στους Δήμους, πραγματοποίησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων – Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Οι μετατάξεις γίνονται στο πλαίσιο της «κινητικότητας» των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο Έλληνας Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την τρόικα και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, με τους εκπροσώπους των δανειστών να αποχωρούν εν μέσω αποδοκιμασιών.

Οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεχίζονται, ενώ σήμερα το απόγευμα στις 5μμ αναμένεται νέα συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να κλείσουν τα ζητήματα μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup.