Ενώπιον του Κακουργιοδικείου σήμερα οι δύο αστυνομικοί για ξυλοδαρμό πολίτη

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο αναμένεται να προσαχθούν σήμερα Παρασκευή οι δύο αστυνομικοί, Παναγιώτης Ηρακλέους και Κάρλος Ντεκερμεντζιάν, για την υπόθεση ξυλοδαρμού πολίτη στα αστυνομικά κρατητήρια της Πόλεως Χρυσοχούς.

Στην προηγούμενη δικάσιμο το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο αστυνομικούς και διέταξε όπως παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την επιβολή της ποινής τους.

Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής, ενώ ακολούθως το Κακουργιοδικείο αναμένεται να επιβάλει ποινή για τους δύο αστυνομικούς.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο στην προηγούμενη δικάσιμο έκρινε ένοχους τους δυο αστυνομικούς στις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της σκληρής, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης με σκοπό την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Τους έκρινε, ωστόσο, αθώους στην κατηγορία για πράξεις που αποσκοπούν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο σημείωσε μεταξύ άλλων πως δεν εντοπίζονται στοιχεία ή μαρτυρία που θα επέτρεπαν τη διαπίστωση ειδικής πρόθεσης εκ μέρους των κατηγορουμένων, να προκαλέσουν στο παραπονούμενο βαριές σωματικές βλάβες.

Σημειώνεται πως η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκεσε περίπου ένα εξάμηνο. Ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου του 2015 και απασχόλησε 6 με 7 δικάσιμους.