ΕΝΦΙΑ: Διορθώνουμε λάθη και αποκαθιστούμε αδικίες

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στην Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ, απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές να πράξουν το σωστό και το αναγκαίο για τη χώρα.

Σε χαμηλούς τόνους απάντησε στις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών για τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ αναφέροντας  πως είναι φυσικό μίας τέτοιας έκτασης φορολογική αλλαγή να προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε πως από την πρώτη στιγμή που εντόπισε τα λάθη προχώρησε σε αλλαγές. «Διορθώνουμε λάθη και αποκαθιστούμε αδικίες», τόνισε, προσθέτοντας πως το υπουργείο προχωρά σε φοροελαφρύνσεις που δεν υπήρχαν στον αρχικό νόμο.

Ο κ. Χαρδούβελης ανάφερε πως αντιλαμβάνεται την πίεση που δέχονται οι βουλευτές, ωστόσο επεσήμανε ότι τώρα «που το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του», τόσο ο δικός του ρόλος όσο και των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι να διαφυλάξουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Να κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο για τη χώρα. Αυτό είναι το καθήκον μας. Κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα. Μας διακρίνει η υπευθυνότητα και όχι ο λαϊκισμός και η παροχολογία που δεν απαντά που θα βρεθούν τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.