Εντολή Αντεισαγγελέα: Στη Βουλή οι λίστες με τα ονόματα πολιτικών

Να διαβιβαστούν στη Βουλή όλες οι λίστες με ονόματα πολιτικών προσώπων ζήτησε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής, απο τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπονή και Σπύρο Μουζακίτη, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του Αντιπροέδρου της Βουλής Αθανάσιου Νάκου.Στη βουλή θα σταλεί η κατάσταση με τα ονόματα όλων εκείνων των πολιτικών προσώπων, που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ, με τα 1.991 ονόματα Ελλήνων, που εξήγαγαν χρήματα στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Επίσης, θα σταλεί η λίστα με τα 36 ονόματα πολιτικών, που φέρονται να ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, καθώς και τα ονόματα των πολιτικών και των συγγενών τους, που ελέγχονται από το 1974 έως σήμερα για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Την ίδια ώρα, ο κ.Παντελής ζήτησε απο τους Πεπονη-Μουζακίτη, οι λίστες με τα επίμαχα ονόματα να σταλούν στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της επιτροπής διαφάνειας Αθανάσιο Νάκο, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του, το οποίο είχε υποβάλλει με τον Απόστολο Κακλαμάνη και για το οποίο υπήρχε αρχική άρνηση. Παρόλα αυτά ο κ.Παντελής έδωσε σήμερα εντολή να σταλούν οι λίστες στον κ. Νάκο αφού όπως υπογράμμισε αυτή η ενέργεια” δεν παραβλάπτει σε τίποτα το έργο των διενεργούμενων προκαταρκτικών εξετάσεων”, ενώ η αποστολή των ονομάτων είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.