Εντείνονται τα σενάρια διαδοχής του Ιωνά – Αποχωρεί τη Πέμπτη

Ο Υπουργός Διακιοσύνης και Δημοσίας τάξεως Ιωνάς Νικολάου, αποχωρεί από τη θέση του τη Πέμπτη και τα σενάρια διαδοχής του εντείνονται.

Ο Ιωνάς Νικολάου, τη Πέμπτη θα παρουσιαστεί για τελευταία φορά στο Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παρουσιάσει τον απολογισμό του έργου που επιτεύχθηκε κατά την εξαετή θητεία του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τον νέο Υπουργό, τη Πέμπτη και τη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό η τελετή διαβεβαίωσης.

Από τα πρώτα ονόματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν αυτό του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ, Νίκου Τορναρίτη, όμως  ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει η υπουργοποίηση.

Ένα άλλο όνομα που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες είναι του νομικού, Κυριάκου Κούσιου, ο οποίος  διετέλεσε Αντιδήμαρχος Στροβόλου, μέλός του Προξενικού Σώματος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Δημόσιων Εταιρειών.

Τελευταίες πληροφορίες όμως οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο, κάνουν λόγο για τον νομικό Γιώργο Σαββίδη ο οποίος κατάγεται από την Αμμόχωστο και δραστηριοποιείται στη Λεμεσό.

Ο Γιώργος Σαββίδης που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική, φαίνεται να είναι τελικά ο εκλεκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος θα παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Δικαιοσύνης, από τον Ιωνά Νικολάου.