Ενοχος ο Bill Cosby για σεξουαλική επίθεση στην Judy Huth το 1975 όταν ήταν 16 ετών στο Playboy Mansion

  • Ο Bill Cosby κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση στην Judy Huth, τότε 16 ετών, το 1975.
  • Ένα δικαστήριο του Λος Άντζελες εξέδωσε την ετυμηγορία την Τρίτη και απένειμε στον Huth $500.000
  • Η κριτική επιτροπή έκρινε ότι ο Κόσμπι προκάλεσε σκόπιμα επιβλαβή σεξουαλική επαφή με τον Χουθ και ότι η συμπεριφορά του οφειλόταν σε μη φυσιολογικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικο
  • Ο Κόσμπι, 84 ετών, αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με τον Χουθ, τώρα 64 ετών
  • Η Huth γιόρτασε τη νίκη μαζί με τους δικηγόρους της, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης δικηγόρου Roe v. Wade, Gloria Allred, η οποία είπε ότι η αστική υπόθεση θα ανοίξει νέους χώρους για τη δικαιοσύνη

Η γυναίκα που κατηγόρησε τον Bill Cosby ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 16 ετών στο Playboy Mansion το 1975, γιόρτασε την ένοχη ετυμηγορία του μαζί με τους δικηγόρους της, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης δικηγόρου Roe v. Wade, Gloria Allred.

Ένα δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες εξέδωσε την ετυμηγορία υπέρ της Judy Huth, η οποία είναι τώρα 64 ετών, και της απένειμε 500.000 δολάρια την Τρίτη.

Οι ένορκοι διαπίστωσαν ότι ο Κόσμπι προκάλεσε σκόπιμα επιβλαβή σεξουαλική επαφή με τη Χουθ, ότι εύλογα πίστευε ότι ήταν κάτω των 18 ετών και ότι η συμπεριφορά του οφειλόταν σε αφύσικο ή μη φυσιολογικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικο.

«Ήταν βασανιστήρια», είπε ο Χουθ για τον επταετή νομικό αγώνα. «Να σε ξεσκίσουν, ξέρεις, να σε πετάξουν κάτω από το λεωφορείο και να σε κάνουν πίσω. Αυτή, για μένα, είναι μια τόσο μεγάλη νίκη ».

Στη σύντομη εμφάνισή της μετά τη δίκη, γιορτάζοντας με τη Huth, η Allred, η οποία εκπροσώπησε την Jane Roe στην υπόθεση έκτρωσης ορόσημο το 1973, είπε ότι η πελάτισσά της «κέρδισε την πραγματική αλλαγή».

Ο διάσημος δικηγόρος είπε ότι ενώ δεν ήταν ποινική απόφαση, η αστική υπόθεση «δείχνει ότι υπάρχει άλλη οδός δικαιοσύνης».

Η απόφαση των ενόρκων είναι μια μεγάλη νομική ήττα για τον 84χρονο διασκεδαστή που κάποτε χαιρετίστηκε ως ο πατέρας της Αμερικής. Έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την απόρριψη της ποινικής καταδίκης του στην Πενσυλβάνια για σεξουαλική επίθεση και απελευθερώθηκε από τη φυλακή.

Η αγωγή του Huth ήταν μια από τις τελευταίες εναπομείνασες νομικές αξιώσεις εναντίον του, αφού ο ασφαλιστής του διευθέτησε πολλές άλλες παρά τη θέλησή του.

Ο Κόσμπι δεν παρευρέθηκε στη δίκη ούτε κατέθεσε αυτοπροσώπως, αλλά παίχτηκαν σύντομα κλιπ από την κατάθεση βίντεο του 2015 για τους ενόρκους, στα οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με τον Χουτ. Συνεχίζει να αρνείται τον ισχυρισμό μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου και δημοσιολόγου του.

Ο Κόσμπι συνάντησε τη Χουθ και τη φίλη της από το γυμνάσιο σε μια ταινία στη Νότια Καλιφόρνια που γυρίστηκε τον Απρίλιο του 1975 και στη συνέχεια τους πήγε στην έπαυλη του Playboy λίγες μέρες αργότερα.

Η φίλη του Huth, Donna Samuelson, βασική μάρτυρας, τράβηξε φωτογραφίες στην έπαυλη των Huth και Cosby, η οποία φαινόταν μεγάλη στη δίκη.

Η Huth κατέθεσε ότι σε μια κρεβατοκάμαρα δίπλα σε μια αίθουσα παιχνιδιών όπου οι τρεις τους έκαναν παρέα, ο Κόσμπι προσπάθησε να βάλει το χέρι του κάτω από το παντελόνι της, στη συνέχεια εκτέθηκε και την ανάγκασε να κάνει σεξουαλική πράξη.

Οι ένορκοι είχαν ήδη καταλήξει σε συμπεράσματα για σχεδόν κάθε ερώτηση στο έντυπο ετυμηγορίας τους, συμπεριλαμβανομένου του αν ο Κόσμπι κακοποίησε τη Χουθ και αν άξιζε αποζημίωση, μετά από δύο ημέρες συζητήσεων την Παρασκευή.

Αλλά ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής δεν μπορούσε να υπηρετήσει περαιτέρω λόγω προσωπικής δέσμευσης και η επιτροπή έπρεπε να αρχίσει να συζητά από την αρχή με έναν αναπληρωματικό ένορκο τη Δευτέρα.

Η Huth υπέβαλε μήνυση το 2014, λέγοντας ότι ο γιος της έκλεισε τα 15 – την ηλικία που αρχικά θυμόταν όταν πήγε στην έπαυλη – και ένα κύμα άλλων γυναικών που κατηγορούσαν τον Cosby για παρόμοιες πράξεις έφεραν νέο τραύμα για όσα είχε περάσει ως έφηβη.

Ο δικηγόρος της Huth, Nathan Goldberg, είπε στην κριτική επιτροπή εννέα γυναικών και τριών ανδρών κατά τη διάρκεια της τελευταίας συζήτησης την Τετάρτη ότι «ο πελάτης μου αξίζει να λογοδοτήσει ο κ. Κόσμπι για ό,τι έκανε».

«Καθένας από εσάς ξέρει μέσα του ότι ο κύριος Κόσμπι επιτέθηκε σεξουαλικά τη δεσποινίς Χουτ», είπε ο Γκόλντμπεργκ.

Η πλειοψηφία των ενόρκων προφανώς συμφώνησε, δίνοντας στον Huth μια νίκη με ένα κοστούμι που πήρε οκτώ χρόνια και ξεπέρασε πολλά εμπόδια μόνο και μόνο για να φτάσει στη δίκη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους, η δικηγόρος του Cosby, Jennifer Bonjean, αμφισβήτησε με συνέπεια τη Huth και τον Samuelson για λάθη λεπτομερώς στις ιστορίες τους και για ομοιότητα στους λογαριασμούς που ο δικηγόρος είπε ότι αντιπροσώπευαν τον συντονισμό μεταξύ των δύο γυναικών.

Αυτό περιελάμβανε τις γυναίκες που είπαν σε προκαταρκτικές καταθέσεις και συνεντεύξεις στην αστυνομία ότι ο Samuelson είχε παίξει Donkey Kong εκείνη την ημέρα, ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε μόλις έξι χρόνια αργότερα.

Ο Bonjean έκανε πολλά από αυτό, σε αυτό που και οι δύο πλευρές αποκαλούσαν «άμυνα του Donkey Kong».

Ο Goldberg ζήτησε από τους ενόρκους να εξετάσουν λεπτομερώς τα μικρά λάθη που είπε ότι ήταν αναπόφευκτα σε ιστορίες 45 ετών και να επικεντρωθούν στα κύρια ζητήματα πίσω από τους ισχυρισμούς. Τόνισε στους ενόρκους ότι η Samuelson είπε «παιχνίδια όπως το Donkey Kong» όταν το ανέφερε για πρώτη φορά στην κατάθεσή της.

Η δικηγόρος του Cosby ξεκίνησε την τελική της συζήτηση λέγοντας: «Είναι σαν τον Donkey Kong» και ολοκλήρωσε δηλώνοντας «το παιχνίδι τελείωσε».

Ο δικηγόρος του Huth αντέδρασε με οργή κατά τη διάρκεια της αντίκρουσής του.

«Αυτό είναι για δικαιοσύνη!» φώναξε σφυροκοπώντας στην εξέδρα. «Δεν χρειαζόμαστε να τελειώσει το παιχνίδι! Χρειαζόμαστε δικαιοσύνη!».

Κατά τη διάρκεια της διασταυρούμενης εξέτασης, ο δικηγόρος του Cosby Bonjean κατηγόρησε τη Huth ότι ήταν ψεύτης πολλές φορές επειδή παρέδωσε δύο εκδοχές της ιστορίας της.

Η αρχική μήνυση που υποβλήθηκε το 2014 υποστήριξε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στα τέλη του 1973 ή το 1974, όταν ο Huth ήταν 15 ετών και ο Samuelson 16.

Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της δίκης, η Huth και οι δικηγόροι της είπαν ότι η περαιτέρω έρευνα των αποδεικτικών στοιχείων τους επέτρεψε να καθορίσουν ότι συνέβη στην πραγματικότητα την άνοιξη του 1975, όταν η Huth ήταν 16 ετών και ο Samuelson 17.

Η Bonjean κατηγόρησε τη Huth ότι συνέκρινε ιστορίες με τον Samuelson πριν μιλήσει με το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες το 2016. Η Huth διέψευσε τον ισχυρισμό του Bonjean.

«Είπες ψέματα για την ημερομηνία, τη χρονιά που συνέβη και την ηλικία σου», είπε ο Bonjean.

Η Χουθ είπε ότι ήθελε να φύγει από την έπαυλη. Ωστόσο, είπε ότι επέλεξε να μείνει επειδή δεν υπήρχε άλλη μεταφορά από τον Samuelson, ο οποίος οδήγησε και δεν ήταν έτοιμος να φύγει.

Ο Κόσμπι, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στη δίκη λόγω της συνεχιζόμενης μάχης του με το γλαύκωμα, αρνήθηκε ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στον Χουτ. Στους ενόρκους παρουσιάστηκαν μέρη από μια κατάθεση βίντεο που έδωσε λίγο μετά τη μήνυση του 2014.

Το βίντεο αποκάλυψε ότι όταν ρωτήθηκε αν είχε προσπαθήσει να βάλει το χέρι του κάτω από το παντελόνι της Huth, ο Cosby απάντησε γρήγορα και ξεκάθαρα «όχι».

Όταν ρωτήθηκε αν εκτέθηκε και την ανάγκασε να τον αγγίξει σεξουαλικά, ο Κόσμπι απάντησε «όχι» με τον ίδιο τρόπο.

Απάντησε επίσης «όχι» όταν ρωτήθηκε αν ήταν πιθανό η επίθεση που έγινε από τον Κόσμπι να μην το θυμόταν.

Ο πρώην ηθοποιός δήλωσε επίσης στο βίντεο ότι δεν θυμόταν να γνώρισε τον Χουθ ή τον Σάμιουελσον, που ο καθένας κατέθεσε ότι τον συνάντησε σε ένα κινηματογραφικό πλατό, μετά μέρες αργότερα τον συνάντησε σε ένα κλαμπ τένις και επισκέφτηκε για λίγο ένα σπίτι στο οποίο έμενε τότε. πήγε μαζί του στην έπαυλη.

Ερωτηθείς εάν η εμφάνιση φωτογραφιών του με τον Χουτ στην έπαυλη θα άλλαζε τις απαντήσεις του σχετικά με το αν τις ήξερε, ο Κόσμπι απάντησε ότι αυτό θα σήμαινε λίγα.

Ο Κόσμπι έχει υποστεί πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση τα τελευταία χρόνια. Ο πρώην ηθοποιός αποφυλακίστηκε το 2021 αφού καταδικάστηκε για άλλη υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απάντησαν στο Twitter για να απαντήσουν στην ετυμηγορία, με αρκετούς να ισχυρίζονται ότι δεν ήταν έκπληξη.

«Φυσικά, το έκανε. Είναι ένας αηδιαστικός διδάσκαλος», έγραψε ένας.

«Ο Μπιλ Κόσμπι έχει δυσοσμία ενέργεια», αντήχησε ένας άλλος.