Ενοχλημένος ο Αρχιεπίσκοπος για την ”σύλληψη” των αστυνομικών

Την δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, όταν ερωτήθηκε μετά από την δημοσιογραφική διάσκεψη για την Β’ Εβδομάδα Πολιτισμού και Βιβλίου που διοργανώνει η Εκκλησία της Κύπρου, για την μη δυναμική αντίδραση του κράτους και των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την ”σύλληψη” των τριών αστυνομικών από τον κατοχικό στρατό.

 Ο Μακαριότατος, δήλωσε ότι είναι υπέρ των  αστυνομικών και ότι ο λαός πρέπει να μάθει να αντιδρά. Δεν μπορεί το κατοχικό καθεστώς να “συλλαμβάνει” αστυνομικούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να συλλάβουν κάποιο εγκληματία και αντί να τους επαινέσουν τους “συνέλαβαν”.  Ο Αρχιεπίσκοπος, σχολίασε ακόμη το γεγονός ότι οι συλληφθέντες δεν είναι κάποιοι τυχαίοι πολίτες αλλά όργανα της τάξεως, οι οποίοι λόγω των καθηκόντων τους έπρεπε να οπλοφορούν και να μεταφέρουν των εξοπλισμό τους. Η κατάσχεση των ασυρμάτων από τον κατοχικό στρατό έχει εξοργίσει τον Μακαριότατο, διότι όπως είπε οι ασύρματοι της Κυπριακής αστυνομίας έχουν κάποια ιδιαιτερότητα και δεν είναι δυνατό να παρακολουθούνται από τον στρατό του ψευδοκράτους.

«Εδώ είναι το επίσημο κράτος και εκεί είναι ψευδοκράτος και πρέπει να το αντιληφθούν», τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ είπε ότι «οι πληροφορίες μας, όπως και όλου του πληθυσμού, είναι ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν έκαναν την δουλειά τους και το επίσημο κράτος που έπρεπε να αντιδράσει πιο δυναμικά, αν και δεν έχουμε πολλά μέσα να το πράξουμε,  όταν όμως μας δίδεται η ευκαιρία, οφείλουμε να αντιδρούμε για να μην περνούν απαρατήρητες αυτές οι ενέργειες που κάνει εκάστοτε το παράνομο καθεστώς που υπάρχει εδώ στο νησί μας».