Ενα laptop με οθόνη αναγνώρισης προσώπου! (Video)

Όταν πρέπει να συνδεθείς σε ένα laptop με κωδικό πρόσβασης ή πολλαπλούς χρήστες, το πράγμα είναι πάντα μπελάς.

Ένα πρόβλημα που έχει αναγνωρίσει εξάλλου ο τεχνολογικός κόσμος και προσπαθεί να λύσει με τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου, σαν το Windows Hello, με σκανάρισμα του δακτυλικού αποτυπώματος, με τα συστήματα Touch ID της Apple και τέτοια πράγματα.

Στον χορό μπήκε προσφάτως και η Dell, με μια ακόμα πιο εύκολη λύση μάλιστα. Το Latitude 7400 2-in-1 είναι το νέο laptop της εταιρίας που εγκαινιάζει αυτό που η ίδια αποκαλεί ExpressSign-in, ένα χαρακτηριστικό που παίρνει την αναγνώριση προσώπου του Windows Hello της Microsoft και τη στέλνει στο αμέσως επόμενο επίπεδο.

Το laptop αναζητεί το πρόσωπό σου και κάνει κατόπιν αυτομάτως sign in στο σύστημα, ακόμα και αν είναι σε sleep mode! Και είναι προφανώς αυτή η πρωτοπορία στο login που το κάνει να κοστίζει 1.599 δολάρια (1.419 ευρώ), καθώς σε όλα τα άλλα είναι ένα τυπικό 14αρι business laptop.

Μόνο που είναι το μόνο που έχει οθόνη που σε γνωρίζει. Και τα καταφέρνει συνδυάζοντας το Windows Hello με την τεχνολογία Context Sensing της Intel, χαρίζοντας πρόσβαση στον χρήστη χωρίς εκείνος να πρέπει να κάνει κάτι. Ούτε πλήκτρο δεν χρειάζεται να πατήσεις για να το «ξυπνήσεις». Φτάνει απλώς να σταθείς μπροστά του.

Όταν κοιτάξεις την οθόνη, ο αισθητήρας κάνει τους πλαϊνούς λαμπτήρες LED να αναβοσβήνουν για κάνα-δυο δευτερόλεπτα, ανοίγοντας μετά την οθόνη για να πάρει τα ηνία το Windows Hello, που σε ενημερώνει ότι το σύστημα προσπαθεί να σε αναγνωρίσει.

Αν το κάνει, θα το κάνει εντός 5 δευτερολέπτων. Αλλιώς δεν είσαι εσύ…

https://www.youtube.com/watch?v=-2u65daB83A