Εμπόριο ελπίδας απο μάγους και ψευδοπροφήτες

Την δύσκολη κατάσταση και το αδιέξοδο πολλών απελπισμένων Ελλήνων, που δεν καταφέρνουν να βρούν δουλειά εκμεταλλεύονται επιτήδειοι, οι οποίοι εμπορεύονται την ελπίδα των ανθρώπων που περιμένουν ένα θαύμα που θα αλλάξει τη ζωή τους.

Η κρίση και οι δραματικές διαστάσεις που έχει λάβει η ανεργία στη χώρα “ανέστησαν” μάγους και ψευδοπροφήτες, όπως η περιβόητη “Αγία Αθανασία του Αιγάλεω” και η Ελένη των δυτικών προαστίων, “Helen”,οι οποίοι υπόσχονται να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας επικαλούμενοι τη βοήθεια των πνευμάτων, όπως αναφέρει το “Θέμα της Κυριακής”.

Η “Αγία Αθανασίας του Αιγάλεω” ξεκίνησε τη δράση της κατα τη δεκαετία του 70, ωστόσο αναγκάστηκε να εξαφανιστεί τη δεκαετία του 2000, μετά απο δεκάδες μηνύσεις που έγιναν σε βάρος της για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 21 ατόμων σε βαθμό κακουργήματος. Η…Αγία γλίτωσε τη φυλακή καθώς κέρδισε τη δίκη και αθωώθηκε στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας.

Αυτή τη στιγμή η ίδια βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς έχει υποστεί απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια. Ωστόσο, οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω της κερδίζουν άπλετο χρήμα περιφέροντας την σε πιστούς. Οι συνοδοί της υποτίθεται πως ερμηνεύουν στους πιστούς τους ακατανόητους και συγκεχυμένους  ήχους που βγαίνουν από το στόμα της λόγω των εγκεφαλικών.

Η  “Αγία Αθανασία του Αιγάλεω” δεν είναι η μόνη προφήτης… υπάρχει στους Αγίους Αναργύρους και η Helen!Μια ηλικιωμένη γυναίκα, που έναντι αμοιβής υποστηρίζει ότι μπορεί να βρει δουλειά σε όποιον της το ζητήσει, “Τι ψυχή έχουν 50 ευρώ αν εγώ σου φτιάξω τη ζωή”; φέρεται να λέει στους πελάτες, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες έχει αυξηθεί ο τζίρος της τον τελευταίο χρόνο κατά 70%.